Ξιφασκία με αμαξίδιο: Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα στην Βαρσοβία

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο που διεξάγεται στην Βαρσοβία.

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα στην Βαρσοβία

Μία ακόμα σπουδαία επιτυχία πανηγύρισε η Ελλάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο. Έντεκα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Παρίσι, η «γαλανόλευκη» ανέβηκε για ακόμα μία φορά στο βάθρο αυτήν την φορά στη διοργάνωση που φιλοξενείται στην Βαρσοβία.

Η ομάδα του Δημήτρη Κάζαγλη αποτελούμενη από τους Πάνο Τριανταφύλλου, Βασίλη Ντούνη και Γεράσιμο Πυλαρινό είχε νικήσει 45-39 την Πολωνία στα προημιτελικά του φετινού Παγκόσμιο πρωταθλήματος και παρότι ηττήθηκε στα ημιτελικά με 45-33 από την Ουκρανία, εν τούτοις ολοκλήρωσε τελικά την πορεία της με ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο.

Στον «μικρό τελικό» με αντίπαλο την Ιταλία η Εθνική ομάδα νίκησε την αντίπαλό της 45-42 και κατέκτησε έτσι την τρίτη θέση στο τουρνουά. Η εξέλιξη αυτή δεν θα παίξει κάποιο ρόλο ενόψει των Αγώνων στο Τόκιο, ωστόσο θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους αντίστοιχους που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Πάνος Τριανταφύλλου όσο και ο Βασίλης Ντούνης θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας και την ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.