Στη Δανία ο Γκιώνης ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα βρεθεί την επόμενη βδομάδα στην Κοπεγχάγη και θα πάρει μέρος σε 7ήμερο προπονητικό καμπ για αθλητές που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη Δανία ο Γκιώνης ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Εβδομάδες έμειναν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και παράλληλα με δεκάδες ακόμη αθλητές της ελληνικής αποστολής μπαίνει σιγά-σιγά και ο Παναγιώτης Γκιώνης στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο κορυφαίος αμυντικός θ’ αγωνιστεί στο απλό του Ολυμπιακού τουρνουά και είναι αυτός που θα συνεχίσει την παράδοση 25 ετών της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης να έχει κάθε φορά τουλάχιστον έναν εκπρόσωπό της στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού.

Μετά από πρόσκληση της ομοσπονδίας της Δανίας ο Γκιώνης θα βρεθεί την επόμενη βδομάδα στην Κοπεγχάγη και θα πάρει μέρος σε 7ήμερο προπονητικό καμπ για αθλητές, που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συγκέντρωση προετοιμασίας θα γίνει από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου. Νωρίτερα ο 41χρονος πρωταθλητής θα ζήσει μία ξεχωριστή τιμή. Μαζί με πολλούς ακόμα αθλητές θα επισκεφτεί το απόγευμα της Δευτέρας (6μ.μ.) το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα χαιρετήσει την ελληνική ολυμπιακή ομάδα και θα δώσει τις ευχές της εν όψει Τόκιο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην επίσκεψη θα βρίσκεται με τον πρωταθλητή μας και ο προπονητής του στην εθνική ομάδα ανδρών Κώστας Βατσακλής. Στις 8 του μήνα οι δύο άνδρες και ο επίσης διεθνής Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ως φυσιοθεραπευτής και βοηθός προπόνησης, θα μεταβούν στην Κοπεγχάγη. Η προετοιμασία θα διεξαχθεί στο σύγχρονο Ολυμπιακό Κέντρο της Δανίας, που φιλοξενεί πολλά αθλήματα κι έχει μέσα ξενοδοχείο και εστιατόριο.

Εκτός από τους Δανούς αθλητές αναμένεται να δώσουν το «παρών» ο νεαρός Σουηδός Τρουλς Μέρεγκαρντ, που θ’ αγωνιστεί στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά (θυμίζουμε είναι ο αθλητής, που είχε αποκλείσει με ανατροπή τον Γκιώνη στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), ο Ίμπα Ντιό, που θ’ αγωνιστεί στο Τόκιο με τη Σενεγάλη, ο Αμερικανός Τζα Κάνακ, που επίσης έχει προκριθεί, καθώς και Γάλλοι διεθνείς.

«Χάλκινος» ο Μουχθής στην Οστράβα

Με το εξωτερικό σχετίζεται και η επόμενη είδηση και αφορά στο τουρνουά ατόμων με αναπηρίες της Τσεχίας, στο οποίο αγωνίστηκε ο Γιώργος Μουχθής. Μετά το απλό ο πρωταθλητής Ελλάδας της κλάσης 6 πήρε μέρος και στο ομαδικό. Συγκρότησε τη μικτή Ελλάδα/Ρουμανία με συμπαίκτη τον Μπόμπι Σιμιόν και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό των κλάσεων 6-7.

Στην πρώτη φάση η ομάδα αγωνίστηκε στο 2ο γκρουπ και προκρίθηκε στους χιαστί ημιτελικούς με τη 2η θέση. Έχασε 2-0 από την επικεφαλής Τσεχία (που διαθέτει τον Ντάνιελ Χόρουτ και τον Ζμπίνεκ Λαμπέρτ) και νίκησε με 2-1 τη μικτή Χιλή/Βοσνία Ερζεγοβίνη (Ιγκνάθιο Τόρες, Χάρις Εμίνοβιτς).

Στην 4άδα σήμερα το μεσημέρι η Ρουμανία/Ελλάδα κάμφθηκε από την Ισπανία με 2-0 (Αλβάρο Βαλέρα, Τζόρντι Μοράλες) και αρκέστηκε στην 3η θέση. Θυμίζουμε ότι ο Μουχθής με τον Σιμιόν (που μαζί είχαν μία νίκη στην Οστράβα) έχουν κάνει κι άλλες πετυχημένες συνεργασίες σε διεθνή τουρνουά στο κοντινό παρελθόν, μάλιστα έχουν φτάσει και στην κατάκτηση χρυσού μεταλλίου.