Ολυμπιακός: Διοργανώνει την πανελλήνια πρόκριση της Εθνικής ομάδας για τα Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7

Την πανελλήνια πρόκριση της εθνικής ομάδας 2021 για τις κατηγορίες Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 διοργανώνει ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ολυμπιακός: Διοργανώνει την πανελλήνια πρόκριση της Εθνικής ομάδας για τα Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7

Την πανελλήνια πρόκριση της εθνικής ομάδας 2021 για τις κατηγορίες Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 διοργανώνει ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ο αγώνας ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Στους αγώνες λαμβάνουν μέρος οι αθλητές και οι αθλήτριες που προκρίθηκαν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα σε όλη τη χώρα. Στα Όπτιμιστ τρέχουν 150 αγόρια και κορίτσια και στα Λέιζερ 4,7 αγωνίζονται 92 σκάφη.

Στα Όπτιμιστ οι 5 πρώτοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας και οι επόμενοι 7 (οι 4 πρέπει να είναι του ίδιου φύλου) θα τρέξουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Στα Λέιζερ 4,7 τα 10 πρώτα αγόρια και τα 10 πρώτα κορίτσια θα αποτελέσουν την εθνική ομάδα.

Από την Τετάρτη (9/6) οι ιστιοπλόοι έχουν υποβληθεί σε Rapid Test και οι διοργανωτές τηρούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ όπως έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη επιτροπή της ΓΓΑ.