Νικολαΐδης: «Μπορούσα να πάρω το χάλκινο μετάλλιο...»

Ο 15χρονος Έλληνας παλαιστής Μάνος Νικολαΐδης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΠ για την εμπειρία του από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ15, όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση, αλλά και για το μέλλον.

Νικολαΐδης: «Μπορούσα να πάρω το χάλκινο μετάλλιο...»

Μία... ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης Κ15 έφτασε ο Μάνος Νικολαΐδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στον μικρό τελικό στην κατηγορία των 68 κιλών ελληνορωμαϊκής και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 6-4 από τον Λευκορώσο Ζιάνκο.

Η έκβαση του αγώνα αδικεί τον Νικολαΐδη που έλεγχε την αναμέτρηση και έχασε από απειρία. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την 5η θέση στην Ευρώπη.

«Ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία η διοργάνωση, τόσο για μένα όσο και για τους υπόλοιπους συναθλητές μου που συμμετείχαμε. Θα μας βοηθήσει πολύ για τη συνέχεια. Ήμασταν όλοι χαρούμενοι που επιστρέψαμε στη δράση», ήταν τα πρώτα λόγια του Νικολαΐδη, ο οποίος δεν έκρυψε τη στενοχώρια του που τελικά δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο:

«Είμαι ικανοποιημένος από τη θέση που κατέλαβα. Είμαι πέμπτος στην Ευρώπη και αυτό μου δίνει χαρά. Αρχικός μου στόχος στη διοργάνωση ήταν να αποκτήσω εμπειρίες, αλλά ειλικρινά ονειρευόμουν μια θέση στο βάθρο».

Ο Μάνος Νικολαΐδης αν και μόλις 15 χρονών διακρίνεται για την ωριμότητά του, γεγονός που δίνει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον του: «Κάθε φορά που βλέπω τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ιδρώνω! Βλέπω τα λάθη που έκανα και καταλαβαίνω πως θα μπορούσα να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο. Σίγουρα το συναίσθημα να κατακτάς ένα μετάλλιο σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι απερίγραπτο, αλλά το γεγονός ότι δεν ανέβηκα στο βάθρο μού δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι ευκαιρία να δω τα λάθη μου και να τα διορθώσω και να μην κρυφτούν κάτω από το χαλάκι μιας επιτυχίας!».

Κλείνοντας, ο Νικολαΐδης εξέφρασε την ανυπομονησία του για το μέλλον: «Επόμενος μεγάλος στόχος μου είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αλλά ανυπομονώ για όλες τις διοργανώσεις. Μου αρέσουν οι αγώνες. Επομένως θα ακολουθήσω το πρόγραμμα του προπονητή μου και θα οριοθετήσουμε τους νέους στόχους μας».