Πινγκ Πονγκ: Η ελληνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό στη Βαρσοβία

Με τέσσερις αθλητές και τρεις αθλήτριες θα μετάσχει η επιτραπέζια αντισφαίριση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών 2021.

Πινγκ Πονγκ: Η ελληνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό στη Βαρσοβία

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε συνθήκες «φούσκας» στη Βαρσοβία από τις 22 έως τις 27 Ιουνίου και τα γαλανόλευκα χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Κατερίνα Τόλιου, Ελισάβετ Τέρπου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Ο 22άχρονος Σταματούρος και η 17χρονη Παπαδημητρίου ετοιμάζονται για την πρώτη συμμετοχή τους σε μεγάλη διοργάνωση με τις εθνικές ομάδες ανδρών-γυναικών. Εκτός αποστολής έμεινε αναγκαστικά ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2020 Κωνσταντίνος Αγγελάκης, που είναι τραυματίας. Έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου, υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε αρθροσκόπηση και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περιλαμβάνει και τα πέντε ατομικά αγωνίσματα. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί από την περασμένη βδομάδα και 113 αθλητές με 106 αθλήτριες θα πάρουν μέρος στο απλό σε άνδρες και γυναίκες, στο διπλό σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και στο διπλό μικτό. Το Ośrodek Sportu Torwar θα είναι το βασικό venue του event.

Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης θ’ αγωνιστεί με τον Σγουρόπουλο και ο Κωνσταντινόπουλος με τον Σταματούρο. Στο διπλό γυναικών θα συγκροτήσουν δίδυμο η Τέρπου με την Παπαδημητρίου, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστή η παρτενέρ της Τόλιου. Στο διπλό μικτό έως δύο ζευγάρια είχε το δικαίωμα να εμφανίσει η Ελλάδα και θα μετάσχουν ο Σταματούρος με την Παπαδημητρίου και ο Κωνσταντινόπουλος με την Τέρπου.

Στην ιστοσελίδα των αγώνων https://www.ettc2020.com/en/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το promo video των διοργανωτών όπως και τον επίσημο ύμνο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τον τίτλο Stashka - Dreams in one ball.

Ο Αγγελάκης είχε από καιρό ενοχλήσεις στο γόνατο και οι γιατροί του τόνισαν ότι έπρεπε να μπει οπωσδήποτε στο χειρουργείο. Ήθελε πολύ να κάνει την πρώτη του συμμετοχή σε κορυφαία διοργάνωση, καθώς ήταν και πέρσι άτυχος με την αναβολή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού λόγω κορονοϊού, αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση.

Ο σπουδαίος αμυντικός υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμη μέχρι ν’ αποθεραπευτεί. Στόχος του πια να είναι απόλυτα έτοιμος στην αρχή της νέας σεζόν και να κυνηγήσει τις επόμενες προκλήσεις με την εθνική ομάδα.