Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ακυρώθηκε η φιλοξενία της αποστολής της Κένυας!

Η φιλοξενία της αποστολής της Κένυας σε ιαπωνική πόλη, όπου θα στηνόταν το προπονητικό κέντρο της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, ακυρώθηκε εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού!

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ακυρώθηκε η φιλοξενία της αποστολής της Κένυας!

Μία εξέλιξη που μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, αλλά μπορεί να σημαίνει και πολλά και αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σημειώθηκε στην Ιαπωνία.

Όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, η φιλοξενία της αποστολής της Κένυας σε ιαπωνική πόλη, όπου θα στηνόταν το προολυμπιακό προπονητικό κέντρο της, ακυρώθηκε, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αξιωματούχοι της πόλης, Κουρούμε, που βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο της Ιαπωνίας, είχαν ενημερώσει από την Τρίτη (1/06) την Κένυα για την ακύρωση, με την Ολυμπιακή Επιτροπή της αφρικανικής χώρας να αποκαλύπτει ότι στην επιστολή αναφερόταν πως «οι μολύνσεις COVID-19 έχουν εξαπλωθεί γρήγορα στο Κουρούμε από τα μέσα Απριλίου και η κατάσταση έχει αναγνωριστεί ως κρίσιμη».

Η επιστολή προσέθετε, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Κένυας, ότι «η εθνική εξάπλωση της λοίμωξης (στην Ιαπωνία) δεν υποχώρησε και τον Μάιο, και στον νομό Φουκουόκα ο αριθμός των νέων λοιμώξεων και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ».

Επίσης αναφέρθηκε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της ιαπωνικής πόλης είχαν πλέον μετατραπεί σε κέντρα εμβολιασμού.

naftemporiki.gr