Πάλη: Θερμή υποδοχή στον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης της ελληνορωμαϊκής Μιχάλη Ιωσηφίδη (pics)

Γύρισε στην Ελλάδα θριαμβευτής ο Μιχάλης Ιωσηφίδης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων ανδρών στα Σκόπια. Διαβάστε τι δήλωσε στο αεροδρόμιο.

Πάλη: Θερμή υποδοχή στον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης της ελληνορωμαϊκής Μιχάλη Ιωσηφίδη (pics)

Θριαμβευτική υποδοχή επιφύλαξαν οικογενειακοί φίλοι και Ολυμπιονίκες της πάλης στον Μιχάλη Ιωσηφίδη, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στον λαιμό του.

«Χάλκινος» ο Ιωσηφίδης

Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος Έλληνας παλαιστής ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων ανδρών (U23) που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια και οι οικογενειακοί του φίλοι, Ολυμπιονίκες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης τον υποδέχθηκαν με ανθοδέσμες και την ελληνική σημαία.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν το μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠ Μύρων Σηφάκης και οι Ολυμπιονίκες Αμιράν Καρντάνοφ και Κωνσταντίνος Θάνος.

Φανερά ανακουφισμένος και χαμογελαστός ο Ιωσηφίδης δήλωσε αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με την υποδοχή στο αεροδρόμιο. Οικογενειακοί φίλοι, Ολυμπιονίκες και συναθλητές όπως ο Βασίλης Κολλάρος υποδέχθηκαν εμένα και τον προπονητή μου και ήταν ένα συναίσθημα που θα μείνει χαραγμένο. Νιώθω ευλογημένος και ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να πάρω αυτό το μετάλλιο και να έχω ανθρώπους δίπλα μου που με αγαπούν και με στηρίζουν».

Αμέσως μετά ο Μιχάλης Ιωσηφίδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας που πήγαν στο αεροδρόμιο για να τον καλωσορίσουν «και μέσα από τις συζητήσεις που είχαμε έδειξαν ότι με πιστεύουν, θα στηρίξουν την πορεία μου και δεσμεύτηκαν να με ενισχύσουν οικονομικά».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στα 97 κιλά της ελληνορωμαϊκής εξέφρασε την ελπίδα του: «Μέσα από αυτή τη διάκριση, αλλά και τις προηγούμενες που ήρθαν από άλλους σπουδαίους Έλληνες αθλητές, το ιστορικό άθλημα της πάλης να αποκτήσει την αναγνώριση του αξίζει».