Ιστιοπλοΐα: Έγιναν με επιτυχία τα περιφερειακά πρωταθλήματα σε τέσσερις περιοχές της χώρας

Με αθρόα συμμετοχή αθλητών ολοκληρώθηκαν τα τέσσερα περιφερειακά πρωταθλήματα της ιστιοπλοΐας στις κατηγορίες Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7, τα οποία στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Ιστιοπλοΐα: Έγιναν με επιτυχία τα περιφερειακά πρωταθλήματα σε τέσσερις περιοχές της χώρας

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσαν τα περιφερειακά πρωταθλήματα Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 σε τέσσερις περιοχές της χώρας.

Σε όλους τους αγώνες έγιναν από 9 ιστιοδρομίες και το επίπεδο ήταν υψηλό. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και οι 453 αθλητές και αθλήτριες, που έλαβαν μέρος, μετά από πολύ καιρό λόγω της πανδημίας τα έδωσαν όλα και απόλαυσαν τις κούρσες.

Να σημειωθεί πως οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι τήρησαν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπως έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» ο ΝΑΣ διοργάνωσε το περιφερειακό πρωτάθλημα Όπτιμιστ με τη συμμετοχή 216 σκαφών. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Α. Πιπεράκης του ΝΟ Λαγονησίου και ακολούθησαν ο Ι. Παναγόπουλος του ΑΝΟ Γλυφάδας και ο Κ. Πορτοσάλτε του ίδιου ομίλου.

Ο ΙΟ Πόρτο Ράφτη διοργάνωσε το πρωτάθλημα Ευβοϊκού. Στα Όπτιμιστ έλαβαν μέρος 62 σκάφη και νικήτρια ήταν η Ε. Χουλιάρα του ΝΑΟ Λαυρεωτικής. Δεύτερος ήταν ο Ε. Δανιήλ του ΝΟ Ραφήνας «Αλκυών» και την τρίτη θέση κατέλαβε η Δ. Σαμαρά του ΝΑΟ Μάτι.

Στα Λέιζερ 4,7 αγωνίστηκαν 26 σκάφη. Πρώτος ήταν ο Δ. Πετριανός του ΝΑΟ Μάτι και ακολούθησαν ο Δ. Καλπογιαννάκης του ίδιου ομίλου και ο Δ. Κανδύλης του ΝΟ Αρτέμιδος Σπάτων.

Το περιφερειακό πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας συνδιοργάνωσαν ο ΙΟ Πατρών και ο ΑΙΟ Ρίου «Ιάσων». Στα Όπτιμιστ έτρεξαν 43 σκάφη και νικητής αναδείχθηκε ο Γ. Λημνιός του ΝΟ Καλαμάτας «Ποσειδών». Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ο. Θ. Δούσκα του ΙΟ Πατρών και στην τρίτη η Α. Νταγκουνάκη του ίδιου ομίλου.

Στην κατηγορία Λέιζερ 4,7 αγωνίστηκαν 21 σκάφη και την πρώτη θέση πήρε ο Ν. Γεωργόπουλος του ΙΟ Πατρών. Δεύτερος ήταν ο Α. Μάλλιος του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» και την τρίτη ο Ν. Χριστόπουλος του ΑΙΟ Ρίου «Ιάσων».

Ο ΝΑΟ Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το περιφερειακό πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας. Τα Όπτιμιστ έγιναν με 57 συμμετοχές και την πρώτη θέση κατέλαβε η Η. Παπαδοπούλου του ΟΦ Θαλάσσης. Ακολούθησαν η Δ. Θεοδωρακοπούλου του ίδιου ομίλου και ο Γ. Μπεναξίδης του ΝΟ Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στα 28 Λέιζερ 4,7 κέρδισε ο Α. Γκαρίπης του ΟΦ Θαλάσσης. Δεύτερη τερμάτισε η Ε. Καλιπτσίδη του ΝΟ Θεσσαλονίκης και τρίτη η Α. Παπαγεωργίου του ίδιου ομίλου.