Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Αποκλείστηκαν οι Αυθίνος, Τσιρίκος

Οι Θεόφιλος Αυθίνος, Θάνος Τσιρίκος έμειναν εκτός τελικού στα 3μ. στις καταδύσεις, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Αποκλείστηκαν  οι Αυθίνος, Τσιρίκος

Έκαναν την προσπάθειά τους ο Θεόφιλος Αυθίνος και ο Θάνος Τσιρίκος στον προκριματικό του ατομικού αγωνίσματος των καταδύσεων από 3 μ. τραμπολίνο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, την Παρασκευή (14/5), αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό όπου περνούσαν οι 12 πρώτοι. Οι δύο Έλληνες καταδύτες δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη, με τον Αυθίνο να κατατάσσεται τελικά 23ος και τον Τσιρίκο 24ος.

Ο Θεόφιλος Αυθίνος έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα μέχρι και την τρίτη βουτιά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τελικά βαθμολογήθηκε με 331,95 βαθμούς, αρκετά βελτιωμένος πάντως σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Τόκιο και με ατομικό ρεκόρ. Ο Θάνος Τσρίκος με επίσης αξιοπρεπή εμφάνιση, βαθμολογήθηκε με 326,05.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος δήλωσε σχετικά με την προσπάθεια των Αυθίνου και Τσιρίκου, στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Και οι δύο είναι νεαροί, ταλαντούχοι καταδύτες και το μέλλον είναι μπροστά τους. Και με μία σωστή προετοιμασία, έχοντας αγώνες και σωστές συνθήκες προπόνησης, τα πρώτα καλά δείγματα θα φανούν του χρόνου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών στη Φουκουόκα. Μελλοντικός στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού το 2024».

Αύριο Σάββατο (15/5) στις 18:00 γίνεται απευθείας ο Τελικός των συγχρονισμένων καταδύσεων από 10 μ. Σταθερά, με ελληνική εκπρόσώπηση από τους Νίκο Μόλβαλη / Θάνο Τσιρίκο.