Άλκης Κυνηγάκης: «Άλλη μια δυνατή εμπειρία...»

Ο Άλκης Κυνηγάκης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη και στρέφει την προσοχή του στον μεγάλο στόχο. Το Προολυμπιακό τουρνουά στην Πορτογαλία στις 20 Ιουνίου.

Άλκης Κυνηγάκης: «Άλλη μια δυνατή εμπειρία...»

Ένα περίπου μήνα πριν τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, τον προολυμπιακό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου στην Πορτογαλία (Σετούμπαλ), ο Άλκης Κυνηγάκης κατέλαβε την 14η θέση στα 10 χιλιόμετρα ανάμεσα σε 33 αθλητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην λίμνη Λούπα της Ουγγαρίας.

Στην συγκεκριμένη κούρσα πήραν μέρος όλοι οι μεγάλοι πρωταθλητές του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 10 καλύτερους του τελευταίου παγκοσμίου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε το 2019, μετείχαν στην κούρσα της Ουγγαρίας οι 9. Είναι επίσης πολύ σπουδαίο πως γεγονός ότι από τους αθλητές οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στον προολυμπιακό αγώνα της Πορτογαλίας και διεκδικούν την πρόκριση για την Ολυμπιάδα, μόνο ένας πέρασε τον Έλληνα πρωταθλητή.

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ ο Άλκης Κυνηγάκης εκτιμά ότι ο αγώνας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αποτελεί μία μοναδική εμπειρία που θα τον ωφελήσει στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει σε ένα μήνα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι θυσίασε χωρίς λόγο έναν από τους ανεφοδιασμούς γεγονός που του στοίχισε στα τελευταία μέτρα του αγώνα.

Οι δηλώσεις του Άλκη Κυνηγάκη:

«Από τον αγώνα κρατάω ότι έγινε με στολή και σε χαμηλές θερμοκρασίες, πράγμα που πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε στο προολυμπιακό Τουρνουά της Πορτογαλίας.

Αυτό που μου στοίχισε είναι ένας ανεφοδιασμός που θυσίασα και δεν μπορούσα ενεργειακά να ακολουθήσω στα τελευταία 800 μέτρα.

Είναι πολύ θετικό ότι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου ήταν παρόντες σε αυτή την κούρσα, και μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω και να αποκτήσω άλλη μια δυνατή εμπειρία».