Ιστιοπλοΐα: Επανεκκίνηση σήμερα (13/5) με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420

Αποκτά ζωή ξανά η ιστιοπλοΐα στη χώρα μας, καθώς σήμερα (13/5) ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας 420 με «οικοδεσπότη» τον ΝΟ Παλαιού Φαλήρου.

Ιστιοπλοΐα: Επανεκκίνηση σήμερα (13/5) με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420

Ξεχωριστή είναι η σημερινή ημέρα για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Η επανεκκίνηση του αθλήματος είναι γεγονός και γίνεται από τον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου που μέχρι και την Κυριακή (16/5) θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κλάσης 420.

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 διθέσια σκάφη από οκτώ ομίλους, ενώ αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει και κριτήριο πρόκρισης για την εθνική ομάδα.

Εξυπακούεται ότι όλοι οι ιστιοπλόοι πέρασαν από rapid test και παράλληλα τηρείται πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπως έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

* Τη 12η θέση κατέλαβε ο Γιάννης Μιτάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΦΙΝΝ που ολοκληρώθηκε στο Πόρτο. Έγιναν 9 ιστιοδρομίες και ο Έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 106 βαθμούς ποινής, τερματίζοντας 5ος, 27ος, 7ος, 6ος, 13ος, 25ος, 5ος, 35ος και 18ος.

Έτρεξαν 52 σκάφη και την πρώτη θέση κατέλαβε ο Νεοζηλανδός Α. Μαλόνεϊ με 44 βαθμούς ποινής. Δεύτερος ήταν ο Ισπανός Χ. Καρντόνα με 51 β.π. και τρίτος ο επίσης Νεοζηλανδός Ζ. Τζούνιορ με 54 β.π.