Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στη δεύτερη θέση η Πλατανιώτη! (vid)

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Η πρωταθλήτριά μας στον τελικό του σόλο (τεχνικό πρόγραμμα) συγκέντρωσε 89.2897 βαθμούς.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στη δεύτερη θέση η Πλατανιώτη! (vid)

Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον τελικό του σόλο (τεχνικό πρόγραμμα) στη Βουδαπέστη όπου και διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου κατέκτησε τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 89.2897 βαθμούς. Είναι το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Πλατανιώτη σε επίπεδο γυναικών, με την κορυφαία αθλήτρια της χώρας μας στην καλλιτεχνική κολύμβηση να διεκδικεί ένα ακόμη μετάλλιο στον τελικό της Τετάρτης (12/5, 10.00) στον τελικό του σόλο (ελεύθερο πρόγραμμα).

Το χρυσό πήγε στην Μάρτα Φιεντίνα από την Ουκρανία με 91.8445 βαθμούς. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου της Ευρώπης και πίσω από την Ευαγγελία Πλατανιώτη, η Βασιλίνα Καντόσκα (Λευκορωσία) με 87.7173 βαθμούς.

Η Βασιλική Αλεξανδρή που αγωνίζεται για την Αυστρία έμεινε για λίγο εκτός μεταλλίων. Με 87.0872 ολοκλήρωσε στην 4η θέση.

Τα ελληνικά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Σόλο

1991 – Χριστίνα Θαλασσινίδου – αργυρό

1995 – Χριστίνα Θαλασσινίδου – χάλκινο

2006 – Ναταλία Ανθοπούλου – χάλκινο

Ντουέτο

2006 – Ελευθερία Φτούλη, Εύη Μακρυγιάννη – χάλκινο

Ομαδικό (κόμπο)

2004 – Μαρία Χριστοδούλου, Ελευθερία Φτούλη, Ελένη Γεωργίου, Έφη Γουδά, Αποστολή Ιωάννου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Ευγενία Κουτσούδη, Εύη Μακρυγιάννη, Όλγα Πελεκάνου, Χριστίνα Θαλασσινίδου – χάλκινο