Φλόριντα: Ο Μπρόμελ την καλύτερη επίδοση στα 100 μ.

Στο μίτινγκ της Φλόριντα ο Τράιβον Μπρόμελ τερμάτισε τα 100 μέτρα σε 9'88", επίδοση που αποτελεί την κορυφαία για φέτος, θέτοντας ουσιαστική υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Φλόριντα: Ο Μπρόμελ την καλύτερη επίδοση στα 100 μ.

Ο Τράιβον Μπρόμελ σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στα 100 μέτρα, καθώς σε μίτινγκ που φιλοξενήθηκε στην Φλόριντα κάλυψε την απόσταση σε εννέα δεύτερα και 88 εκατοστά.

Ο 25χρονος Αμερικανός σπρίντερ δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θέτει ουσιαστική υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7 - 8/8), ειδικά μετά τον αποκλεισμό του συμπατριώτη του, Κρις Κόλεμαν, ο οποίος έχει τιμωρηθεί για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Μπρόμελ επικράτησε και στο μίτινγκ του Γιουτζίν με επίδοση 10.01, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός δρομέας πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγώνων, λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Ο Μπρόμελ έγινε γνωστός στην διεθνή σκηνή το 2015, όταν έτρεξε τα 100 μέτρα σε 9:84, ενώ λίγο αργότερα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. στο παγκόσμιο κλειστού του Πόρτλαντ, αλλά στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο, τερμάτισε όγδοος και μακριά από τον νικητή, Γιουσέιν Μπολτ.

Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια του τελικού στην σκυταλοδρομίας 4x100 υπέστη ρήξη Αχιλλείου τένοντα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο χρόνια. Όμως αποθεραπεύθηκε και, όπως φαίνεται, είναι έτοιμος για μία σπουδαία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.