Για πέμπτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο συγκλονιστικός Γκιώνης!

Tην πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες εξασφάλισε την Κυριακή στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας ο Παναγιώτης Γκιώνης, καθώς επικράτησε του Πάβελ Σίρουτσεκ από την Τσεχία με 4-1 σετ στον καθοριστικό ημιτελικό!

Για πέμπτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο συγκλονιστικός Γκιώνης!

Καταπληκτικός, μοναδικός, μαγικός Παναγιώτης Γκιώνης έχει στα χέρια του πια το «εισιτήριο» για το Τόκιο. Εξασφάλισε στο Γκιμαράες την 5η (και μάλιστα σερί) συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλωσε τον θρύλο του.

Με νέα σπουδαία εμφάνιση και δυνάμεις εφήβου κατέβαλλε τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ με 4-1 σετ στον καθοριστικό ημιτελικό για το στάδιο 3 του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

Στα 41 του χρόνια έδειξε τεράστιες αντοχές και μεγάλη δίψα κι έδωσε το καλύτερο φινάλε στη μεγάλη του προσπάθεια. Παράλληλα ύμνησε για πολλοστή φορά τα ελληνικά χρώματα και μαζί του θα είναι παρούσα στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση του πλανήτη και η επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας μας για 7η συνεχόμενη φορά.

Ισοφαρίζει την επίδοση του αξεπέραστου Καλλίνικου Κρεάνγκα με τις 5 ολυμπιακές συμμετοχές και πλέον μπορεί να ονειρεύεται διάκριση και στο απλό του Ολυμπιακού τουρνουά.

Στην καθοδήγησή του σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής, στο Γκιμαράες αγωνίστηκαν επίσης ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου και ως αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς όλη η αποστολή είχε τη συμβολή της στο χαρούμενο φινάλε.

Η νέα επιτυχία μάλιστα, ήρθε σε δύσκολη εποχή γενικά για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό και στη στιγμή που συμπληρώνει έναν μήνα ζωής η νέα διοίκηση της Ε.Φ.ΟΕπ.Α.! Τα σετ κόντρα στο 2ο φαβορί του τουρνουά 6-11, 12-10, 11-8, 11-4 και 11-7.