Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Στη Βαρκελώνη το Προολυμπιακό τουρνουά

Στη Βαρκελώνη θα διεξαχθεί τελικά, 10-13 Ιουνίου το Προολυμπιακό τουρνουά στην Καλλιτεχνική κολύμβηση, με τη συμμετοχή φυσικά της Εθνικής ομάδας.

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Στη Βαρκελώνη το Προολυμπιακό τουρνουά

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, η Εθνική ομάδα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

«Στη Βαρκελώνη, 10-13 Ιουνίου θα διεξαχθεί τελικά το Προολυμπιακό τουρνουά πρόκρισης στην Καλλιτεχνική κολύμβηση, στο οποίο και θα μετάσχει η Εθνική μας Ομάδα με στόχο την πρόκριση τόσο του Ντουέτο (προκρίνονται 7) όσο και του Ομαδικού (3 εισιτήρια) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου)» αναφέρει στην ενημέρωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία της Ελλάδας.

Τα 14 κορίτσια που προετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού είναι οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Δανάη Καριώρη, Ανδριάνα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλόπουλου, Βιολέτα Ζουζούνη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Έλενα Φραγκάκη, Έλενα Δεληγιάννη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Ζωή Καράγγελου και Βασιλική Μολώζη.

Στο ομαδικό, η Ελλάδα καλείται να διατηρήσει την θέση που κατέλαβε το 2019 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί τότε θα προκριθεί στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Απέναντι της θα έχει πολύ ισχυρές ομάδες όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο τρεις από αυτές τις ομάδες θα προκριθούν στην Ολυμπιάδα.

Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου έχουν στόχο την παρουσία τους για δεύτερη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη ως ντουέτο φυσικό. Οι δυο τους είχαν συμμετάσχει το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας.