Κωπηλασία: Με 6 πληρώματα και 10 αθλητές η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βαρέζε

Ξεκινά την Παρασκευή 9 Απριλίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών-γυναικών, το οποίο φέτος φιλοξενείται στο Βαρέζε της Ιταλίας. Παρούσα και η Ελλάδα με όνειρα διάκρισης.

Κωπηλασία: Με 6 πληρώματα και 10 αθλητές η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βαρέζε

Στον ίδιο υγρό στίβο όπου λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα (8/4) ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε τη «χρυσή» πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω της ευρωπαϊκής προολυμπιακής ρεγκάτας, αρχίζει αύριο (9/4) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών-γυναικών.

Στη λίμνη του Βαρέζε 629 αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, θα αγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή της Γηραιάς Ηπείρου στις επιμέρους κατηγορίες του αθλήματος.

Η χώρα μας θα πάρει μέρος με συνολικά 6 πληρώματα και 10 αθλητές, εκ των οποίων τα τέσσερα πληρώματα αγωνίστηκαν και στο προολυμπιακό, ενώ τα δύο θα κάνουν τις πρώτες τους διεθνείς κούρσες για το 2021 στο Ευρωπαϊκό.

Πιο συγκεκριμένα θα αγωνιστούν οι παρακάτω για τα ελληνικά χρώματα:

* Στο σκιφ ανδρών ο Στέφανος Ντούσκος.

* Στο σκιφ γυναικών η Αννέτα Κυρίδου.

* Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Σταύρος Σουλαρίκας.

Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου.

* Στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου ανδρών οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Ζήσης Μπουκουβάλας.

* Στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου γυναικών οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου.

Ο Ντούσκος, που ήταν πέμπτος στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, θα αγωνιστεί με ανεβασμένο ηθικό μετά τη σημερινή ολυμπιακή πρόκριση στον ίδιο χώρο, ενώ η Κυρίδου, που είχε την ατυχία να πέσει στο νερό λίγο πριν από την εκκίνηση του τελικού του προολυμπιακού και να αγωνιστεί βρεγμένη, θέλει κάτι καλύτερο από το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2020.

Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών η εξαιρετική εμφάνιση των Αναστασιάδου - Φίτσιου στη προολυμπιακή ρεγκάτα, όπου πήραν τη δεύτερη θέση στον τελικό, αφήνει πολλές ελπίδες διάκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αν και αποτελούν νέο πλήρωμα. Ταυτόχρονα την πρώτη τους εμφάνιση ως πλήρωμα σε ανάλογη διοργάνωση θα κάνουν οι Παπακωνσταντίνου - Σουλαρίκας στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών και ό,τι πετύχουν θα είναι κέρδος.

Ακόμα, το ολυμπιακό πλήρωμα της δίκωπου των γυναικών με τις Μπούρμπου - Κυρίδου θέλει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα στην πολύ σημαντική χρονιά που θα αγωνιστεί στο Τόκιο και να κερδίσει ένα πιο λαμπερό μετάλλιο από το χάλκινο που πήρε πέρσι στο Πόζναν της Πολωνίας. Τέλος, τεστ αποτελεί το Ευρωπαϊκό και για τη δίκωπο των ανδρών που στελεχώνουν ο Καλανδαρίδης με τον Μπουκουβάλα.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (9/4), πρώτης ημέρας της διοργάνωσης, θα ξεκινήσει στις 11:30 ώρα Ελλάδας και περιλαμβάνει προκριματικούς και επαναληπτικούς σε όλα τα αγωνίσματα. Το Σάββατο (10/4) θα γίνουν οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί Γ', ενώ την Κυριακή (11/4) θα διεξαχθούν όλοι οι μικροί και μεγάλοι τελικοί.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των τελικών της Κυριακής θα καλύψει σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ Sports.