Πινγκ Πονγκ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ευχαριστεί τον Κολυμπάδη για την προσφορά του

Κίνηση αναγνώρισης στην πολυετή προσφορά του Μανώλη Κολυμπάδη στην επιτραπέζια αντισφαίριση έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος.

Πινγκ Πονγκ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ευχαριστεί τον Κολυμπάδη για την προσφορά του

Ο κορυφαίος παράγοντας ολοκλήρωσε τον τεράστιο κύκλο του στη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (πρώτα ως γενικός γραμματέας κι έπειτα ως πρόεδρος) και λίγες ημέρες μετά τις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας η ETTU τον ευχαρίστησε θερμά για το έργο του στο άθλημα.

Εξέδωσε δελτίο Τύπου με τον τίτλο «Η ETTU ευχαριστεί τον Μανώλη Κολυμπάδη για τη συμβολή του στην επιτραπέζια αντισφαίριση» κι εκεί του εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τα όσα πρόσφερε στη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του στην ηγεσία της ελληνικής ομοσπονδίας.

Στο δημοσίευμα υπάρχει και δήλωση του Ρώσου προέδρου της ETTU Ιγκόρ Λεβίτιν, ο οποίος τονίζει ότι ο Μανώλης Κολυμπάδης υποστήριξε την ανάπτυξη και την προώθηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και διεθνώς. Επίσης εκφράζει τη σιγουριά ότι ο νέος πρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου θα «χτίσει» πάνω στην πετυχημένη πορεία του προκατόχου του.

Το κείμενο συνοδεύεται από μεγάλη παλιότερη φωτογραφία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι μαζί με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, τον Παναγιώτη Γκιώνη, τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή και το πρώην μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών Μαρία Χριστοφοράκη. Να θυμίσουμε ότι ο σημερινός γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπήρξε μέχρι το 2019 και για τρεις δεκαετίες πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ETTU, δηλαδή της ανώτατης δικαστικής επιτροπής.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) εκφράζει την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της στον Εμμανουήλ Κολυμπάδη για τη σημαντική συμβολή του στο άθλημα κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του στην Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Ο κύριος Κολυμπάδης διετέλεσε πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας για τα τελευταία 12 χρόνια και ήταν γενικός γραμματέας της πριν από αυτό.

Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης και τελευταίας θητείας του ως προέδρου ο κ. Κολυμπάδης αποφάσισε να μην διεκδικήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας και θα επικεντρωθεί στον ρόλο του ως γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Έλληνας θρύλος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου ανέλαβε την προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας μετά την εκλογή του στις 26 Μαρτίου 2021.

Ο πρόεδρος της ETTU Ιγκόρ Λεβίτιν είπε:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στον κύριο Κολυμπάδη, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης τα τελευταία 40 χρόνια. Κατά την εντυπωσιακή του καριέρα έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη και την προώθηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και διεθνώς στις σχέσεις του με την ITTF και την ETTU.

Αφήνει την ελληνική ομοσπονδία σε ισχυρή θέση και έχουμε την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος Παπαγεωργίου θα συνεχίσει να χτίζει στην επιτυχία του. Εύχομαι στον κύριο Κολυμπάδη το καλύτερο για το μέλλον και ελπίζω να συνεχιστεί η θερμή σχέση μεταξύ αυτού και της ETTU».