Νέα επιστολή της Μπουκουβάλα στον Αυγενάκη - Η απάντηση της ΕΟΤ

Η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα απέστειλε δεύτερη επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με περιεχόμενο νέες καταγγελίες που εμπλέκουν και τη νυν διοίκηση της ομοσπονδίας τζούντο, η οποία απάντησε με καινούργια ανακοίνωση.

Νέα επιστολή της Μπουκουβάλα στον Αυγενάκη - Η απάντηση της ΕΟΤ

Νέα επιστολή έστειλε η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην εν λόγω επιστολή της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τζούντο στρέφεται κατά της ηγεσίας της ομοσπονδίας του αθλήματος, αναφέροντας ότι «η Ελληνική Ομοσπονδία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ισχυρίζεται πως είναι στο πλευρό μου και θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Αναρωτιέμαι πόσο αντιφατικό είναι όλο αυτό, όταν από το 2012 ο έως και σήμερα πρόεδρος της ΕΟΤ κ. Καφενταράκης με την υπογραφή του με τιμώρησε με 18 μήνες αποκλεισμό».

Μπουκουβάλα: «Με ξυλοκόπησαν, έσπασαν το αμάξι, έβγαλαν όπλο, απείλησαν την άρρωστη μητέρα μου»

Αναλυτικά στη νέα επιστολή της Μπουκουβάλα προς τον υφυπουργό Αθλητισμού σημειώνονται τα εξής:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ισχυρίζεται πως είναι στο πλευρό μου και θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Αναρωτιέμαι πόσο αντιφατικό είναι όλο αυτό, όταν από το 2012 ο έως και σήμερα πρόεδρος της ΕΟΤ κ. Καφενταράκης με την υπογραφή του με τιμώρησε με 18 μήνες αποκλεισμό, με απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΟΤ και αναγκάστηκα μαζί με τον προπονητή μου να προσφύγουμε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, όπου και δικαιωθήκαμε.

Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο: «Άπλετο φως στις καταγγελίες της Μπουκουβάλα»

Ο κύριος Καφενταράκης αργότερα υποθέτω πως δεν γνώριζε ότι παρουσία του εθνικού προπονητή την ώρα της προπόνησης με ξυλοκοπούσαν. Δεν ήξερε ότι με απειλούσαν και έσπασαν το αυτοκίνητό μου. Ο ίδιος κύριος μέχρι και σήμερα με είχε αποκλείσει από παντού, τι να σκεφτώ τώρα που δηλώνει πως θα ρίξει φως στην υπόθεση; Ότι τότε το έκανε για το καλό μου; Αλλά η δράση του δεν σταματά εδώ, τα τελευταία 8 χρόνια μπλοκάρει με αρνητικές εισηγήσεις την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή μου, κυρίου Γεώργιου Μπουντάκη, ο οποίος αν και του είχε δοθεί, του την αφαίρεσαν με τρόπο που δεν αρμόζει σε ανθρώπους που ηγούντο του αθλήματος. Ειλικρινά δεν μπορώ να δω πώς υπηρέτησε το άθλημα όταν με υπογραφή του ο αθλητής Ρομάν Μουστόπουλος πήρε ελευθέρας μεταγραφή για τη γειτονική Τουρκία με το όνομα “Βεντάτ Αϊλμπαράκ”, ο οποίος και διακρίνεται με μετάλλια. Αυτή η σκανδαλώδης παραχώρηση στην Τουρκία του Έλληνα πρωταθλητή φέρει την υπογραφή του κυρίου Καφενταράκη. Η υπόθεση είναι στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της ΕΟΕ.

Και τέλος, δηλώνει “είμαστε αρωγοί στο πλευρό της αλήθειας”, η αλήθεια είναι πως ο προπονητής της εθνικής ομάδας που μου έκανε τη ζωή κόλαση όλα αυτά τα χρόνια τιμωρήθηκε δύο φορές από την παγκόσμια ομοσπονδία, την τελευταία μάλιστα (πρόσφατα έληξε η ποινή) με έναν χρόνο αποκλεισμό και όχι μόνο δεν του ζήτησε τον λόγο, αλλά τον καλύπτει παραμένοντας στη θέση του. Μετά τα παραπάνω έρχομαι στο συμπέρασμα πως όχι μόνο δεν θα λάμψει η αλήθεια, αλλά εάν δεν απομακρυνθούν δεν θα υπάρχει κάθαρση στην ομοσπονδία. Για τους παραπάνω λόγους επικαλούμαι τον νόμο 4431/2016 άρθρο πέμπτο του Ν. 2725/1999 (Α’ 121), όπως ισχύει, ώστε να ενημερωθεί η παγκόσμια ομοσπονδία και να συνδράμει ο πρόεδρος της IJF στην κάθαρση του αθλήματος. Όλος ο κόσμος του τζούντο γνωρίζει ότι ο προπονητής και ο πρόεδρος είναι ένα δίδυμο που καλύπτει ο ένας τις ανομίες του άλλου».

Άμεση ήταν και πάλι η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, η οποία λίγη ώρα αργότερα απάντησε στις νέες καταγγελίες της Ιουλιέττας Μπουκουβάλα με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

Σε αυτήν η ΕΟΤ αποκρούει τους ισχυρισμούς της πρωταθλήτριας που την αφορούν και εκφράζει την καχυποψία της για τον προεκλογικό χρόνο που επελέγη από κάποιους για να φέρουν γεγονότα του παρελθόντος στην επικαιρότητα.

Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας αναφέρει αναλυτικά τα παρακάτω:

«H Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο ακολουθεί πάντα τον “δρόμο της ευγένειας”, φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το άθλημά μας από τη γέννησή του. Για τη νυν διοίκηση της ΕΟΤ, οι αθλητές, άνδρες και γυναίκες, είναι οι πρωταγωνιστές και όχι οι παράγοντες, την κρατική επιχορήγηση την εξαντλεί στους αθλητές με προετοιμασίες, οδοιπορικά κ.ο.κ. και όχι σε φιέστες που θα έκαναν καλό στους παράγοντες. Η νυν διοίκηση της ΕΟΤ φροντίζει ώστε να ρίχνει άπλετο φως στα κακώς κείμενα του αθλήματος, παραπέμποντάς τα στα αρμόδια όργανα.

Σήμερα το νυν διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να διευκρινίσει τα γεγονότα αναφορικά με τις νέες δηλώσεις της παλιάς πρωταθλήτριας του αθλήματος Ιουλιέττας Μπουκουβάλα.

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό της Ιουλιέττας Μπουκουβάλα, με αφορμή την πρώτη της επιστολή με αποδέκτη τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Το θέμα της παλιάς πρωταθλήτριάς μας έχει παραπεμφθεί ήδη στη Δικαστική Επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 29ης Μαρτίου. Κλήθηκε ήδη από τη Δικαστική Επιτροπή και δεν έχει απαντήσει.

Σε αυτήν τη φάση και επειδή σε χθεσινοβραδινό άρθρο σε κάποιο site που από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί στο πλευρό του Βίκτωρα Σιώπη (έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΕΟΤ) αναφέρθηκε το όνομα του Γιάννη Καφενταράκη, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η τιμωρία της Ιουλιέττας Μπουκουβάλα το 2012 (18 μήνες για ρατσισμό) προήλθε από τη Δικαστική Επιτροπή και όχι από τη διοίκηση της ομοσπονδίας.

Η φιλοσοφία της ΕΟΤ είναι πρώτα οι αθλητές. Ο Ρομάν Μουστόπουλος δεν πήρε ποτέ ελευθέρας. Ο Μουστόπουλος ζητούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την οριστική μετακίνησή του στην Τουρκία να φύγει από την εθνική ομάδα. Παρά τις προσπάθειες που κάναμε για να τον μεταπείσουμε, εκείνος ήταν αποφασισμένος να φύγει. Η απόφασή του ενισχύθηκε από το γεγονός ότι η προσωρινή διοίκηση του Ευάγγελου Σουφλέρη τού είχε δηλώσει ότι εάν ήθελε να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έπρεπε να βάλει τα χρήματα από την τσέπη του. Αυτό, όπως αναφέρει και στην επιστολή του, τον έκανε να μη θέλει να αγωνιστεί ξανά για την Ελλάδα.

Οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής. Και αναφερόμαστε στους παλαιούς προέδρους της ΕΟΤ Ευάγγελο Σουφλέρη και Αναστάσιο Φυσικόπουλο αλλά και τον παλιό προπονητή της εθνικής γυναικών Βλαδίμηρο Παπαδόπουλο. Σημαντικό ρόλο για τη διερεύνηση των γεγονότων θα έχει και ο Νίκος Ηλιάδης, προπονητής της εθνικής ανδρών στις διοικήσεις των κ.κ. Σουφλέρη και Φυσικόπουλου, τον οποίο η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα κατηγορεί ανοιχτά στη δεύτερη επιστολή της, ενώ στην πρώτη ουσιαστικά αναφερόταν αποκλειστικά και μόνο στον παλιό προπονητή της εθνικής γυναικών που συντάσσεται εκλογικά με την πλευρά του Βίκτωρα Σιώπη. Πάντως η όψιμη προεκλογική καταγγελία, ως περιέχεται στη δεύτερη επιστολή που τροποποιεί την πρώτη, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι η επιλογή του προεκλογικού χρόνου δεν είναι τυχαία.

Την αρχική καταγγελία της Ιουλιέττας Μπουκουβάλα ενισχύει και η ανάρτηση της επίσης παλιάς αθλήτριας Δήμητρας Ανδρούτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία ο τότε προπονητής της εθνικής γυναικών είχε φερθεί κατά τρόπον απάνθρωπο και υποτιμητικό κατά τη διάρκεια προετοιμασίας στη Λευκορωσία, το Πάσχα του 2009.

Για τον λόγο αυτό, το ΔΣ της ΕΟΤ θα ζητήσει και από τη Δήμητρα Ανδρούτσου να καταθέσει και τη δική της εκδοχή στη Δικαστική Επιτροπή, με αφορμή όσα καταγγέλλει και τα οποία ουδόλως τιμούν το άθλημα που υπηρετούμε με πίστη και αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες (προσωρινές διοικήσεις κ.ο.κ.).

Κλείνοντας, θα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ζητούμενο για εμάς είναι η προστασία του τζούντο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να “αμαυρώσει» το όνομά του. Ειδικά ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από τον χώρο εδώ και 10ετίες, αλλά θυμήθηκαν τώρα, λίγο πριν από τις εκλογές, να βγουν μπροστά εξυπηρετώντας συμφέροντα τρίτων».