Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο: «Άπλετο φως στις καταγγελίες της Μπουκουβάλα»

Η ΕΟΤ απάντησε αμέσως στις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη του τζούντο Ιουλιέττας Μπουκουβάλα, τονίζοντας ότι καταδικάζει κάθε μορφής βία και πως θα αφοσιωθεί στην προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο: «Άπλετο φως στις καταγγελίες της Μπουκουβάλα»

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο στις καταγγελίες που σοκάρουν και στις οποίες προχώρησε σήμερα (23/3) η Ολυμπιονίκης Ιουλιέττα Μπουκουβάλα σχετικά με την περίοδο που ήταν αθλήτρια.

Μπουκουβάλα: «Με ξυλοκόπησαν, έσπασαν το αμάξι, έβγαλαν όπλο, απείλησαν την άρρωστη μητέρα μου»

Η ΕΟΤ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας τονίζει ότι θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, παραπέμποντας στις εισαγγελικές αρχές για οτιδήποτε επιλήψιμο προκύψει.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας σημειώνονται τα εξής:

«Η θέση της ομοσπονδίας απέναντι στα όσα αποκάλυψε η κυρία Ιουλιέτα Μπουκουβάλα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται να ασκεί οποιαδήποτε μορφή βίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα όλους όσους άσκησαν την οποιασδήποτε μορφής βία σε βάρος τού οποιουδήποτε, ιδία δε εφόσον ήταν αθλητής/αθλήτρια. Είμαστε αρωγοί στο πλευρό της αλήθειας. Με την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα επικοινώνησε σήμερα το πρόεδρος της ΕΟΤ Τζούντο, Ιωάννης Καφενταράκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταγγελίες. Ο πρόεδρος της ΕΟΤ διαβεβαίωσε την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα ότι και η παρούσα διοίκηση αλλά και η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 29ης Μαρτίου θα ρίξει άπλετο φως στις καταγγελίες της για τα όσα είχαν συμβεί πριν από το 2012, ήτοι σε προγενέστερες περιόδους διοίκησής της, ζήτησε δε άμεσα να του παράσχει κάθε σχετική πληροφορία. Η νυν διοίκηση της ΕΟΤ Τζούντο έχει αναλάβει από το 2018 και ο νυν πρόεδρος Ιωάννης Καφενταράκης έχει εκλεγεί πρόεδρος μετά το 2012.

Η ΕΟΤ Τζούντο έχει αποδείξει εμπράκτως πως βασικό της μέλημα είναι η φροντίδα στους αθλητές και στις αθλήτριες του ελληνικού τζούντο.

Η διοίκηση που θα προκύψει την προσεχή Δευτέρα θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, την οποία και θα παραπέμψει στη δικαστική επιτροπή. Οτιδήποτε μεμπτό προκύψει θα οδηγηθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα (ΕΦΙΠ) αλλά και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας