Μπάντμιντον: Ανακάλεσε ο Αυγενάκης την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Ομοσπονδία

Την ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μπάντμιντον: Ανακάλεσε ο Αυγενάκης την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Ομοσπονδία

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για την Ομοσπονδία Αντιπτέρισης

Την ανάκληση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ανάκληση της Αναγνώρισης της ΕΟΦΣΑ (Μπάντμιντον), που υφίσταται ως Ομοσπονδία από το 1995, στηρίζεται σε σωρεία διαπιστωμένων παραβάσεων κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης για πολλά χρόνια και έχει ήδη διαβιβαστεί, από τις 22/02/2021, φάκελος προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί και η τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων.

Ο κ. Αυγενάκης ανακάλεσε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, καθώς μεταξύ άλλων:

* Δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 6 και 25 του ν. 2725/1999 περί

υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων.
* Παραβιάστηκε το άρθρο 18 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης, σύμφωνα με το οποίο τα χρηματικά εντάλματα πρέπει να φέρουν την υπογραφή του Γραμματέα και του Ταμία κι όχι μόνο του Προέδρου.

* Υπήρξαν χρηματικά εντάλματα χωρίς τη συνοδεία παραστατικών.

* Διενεργήθηκαν ταμειακές διευκολύνσεις, χωρίς αιτιολογία, στο όνομα της Προέδρου, Βικτώριας Χατζήνα.

* Οι εργαζόμενοι είναι επί έτη απλήρωτοι και σε δικαστική διαμάχη με την Ομοσπονδία.

* Καταθέτονταν προϋπολογισμοί με ανεπαρκή ή/και ελλιπή στοιχεία και η Ομοσπονδία δεν ανταποκρίνονταν στις επανειλημμένες συστάσεις της ΓΓΑ για την προσκόμιση των απαιτούμενων πρόσθετων. Συνέπεια η μη επιχορήγησή της για τα έτη 2018-2020.
Με την ανάκληση, η Ομοσπονδία παύει να είναι το ανώτατο όργανο των σωματείων που καλλιεργούν το συγκεκριμένο άθλημα στην χώρα μας, δεν αναγνωρίζεται από το κράτος αλλά και από κανέναν άλλο φορέα. Καθίσταται ανενεργή και το άθλημά της εντάσσεται σε άλλη, επίσημα αναγνωρισμένη ομοσπονδία.
Σύμφωνα με την ίδια Απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, το άθλημα της Αντιπτέρισης υπάγεται πλέον στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), την Ομοσπονδία του τένις.