ΠΣΑΠ, ΠΣΑΚ, ΣΑΚΕ, ΠΣΑΧ, ΠΑΣΑΠ, ΣΕΑΥ ζητάνε λύση για τον αθλητισμό από Μητσοτάκη, Αυγενάκη

Με κοινή τους ανακοίνωση ΠΣΑΠ, ΠΣΑΚ, ΣΑΚΕ, ΠΣΑΧ, ΠΑΣΑΠ, ΣΕΑΥ ζητάνε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει λύση εδώ και τώρα σε όλο τον αθλητισμό

ΠΣΑΠ, ΠΣΑΚ, ΣΑΚΕ, ΠΣΑΧ, ΠΑΣΑΠ, ΣΕΑΥ ζητάνε λύση για τον αθλητισμό από Μητσοτάκη, Αυγενάκη

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση ΠΣΑΠ, ΠΣΑΚ, ΣΑΚΕ, ΠΣΑΧ, ΠΑΣΑΠ, ΣΕΑΥ

«Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα σε μέρη, όπου υπάρχει μόνο απόγνωση.

Νέλσον Μαντέλα

Σε όλη την Ευρώπη ο αθλητισμός λειτουργεί κανονικά και οι ευεργετικές του ιδιότητες χρησιμοποιούνται στο έπακρο πάνω στον άνθρωπο κάθε ηλικίας, με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λειτουργεί ως ασπίδα και όχι σαν πηγή μετάδοσης του κορονοϊού. Στην Ελλάδα όμως η διακυβέρνηση της χώρας όχι μόνο δεν τον “εκμεταλλεύεται”, αλλά συνεχώς τον στήνει στα 5 μέτρα και τον πυροβολεί ασταμάτητα.

Οι σφαίρες διαπερνούν το κορμί μας, το μυαλό μας, τα όνειρα μας, τις φιλοδοξίες μας, τις ελπίδες μας, αργά και βασανιστικά, σε μία αρένα βασανιστηρίων που ανοίγει και κλείνει από την πολιτεία χωρίς να υπολογίζει τίποτα , θυμίζοντας παλιές σκοτεινές εποχές.

Κύριε Μητσοτάκη όλο αυτό το διάστημα θίξαμε σε εσάς και την κυβέρνησή σας χιλιάδες φορές τις ιδιαιτερότητες του αθλητισμού, την πίεση του χρόνου ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει υποστεί η ζωή μας και τους κινδύνους ύπαρξης της ίδιας μας της καριέρας που με πολλές θυσίες και κόπους καταφέραμε να ‘χτίσουμε’ από μικρά παιδιά. Την τεράστια ανασφάλεια που βιώνουμε, τους φόβους και τις ανησυχίες για το μέλλον μας, τις κρίσεις της ψυχικής μας υγείας, το πρόβλημα του βιοπορισμού και πάρα πολλά ακόμη.

Δεν έχει δικαίωμα κανένας από την κυβέρνησή σας να μας πει πως δεν γνώριζε. Δεν έχει δικαίωμα κανένας σας να αποποιηθεί τις ευθύνες του.

Δεν έχει δικαίωμα κανένας σας να συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τον κορονοϊό ή τους λοιμωξιολόγους. Δεν έχει δικαίωμα κανένας σας να ξαναπιάσει στο στόμα του τον αθλητισμό, ότι δήθεν ευθύνεται για την διασπορά του ιού προσπαθώντας να σκεπάσει την ανικανότητα της διακυβέρνησής σας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο δείκτης θετικότητας στον αθλητισμό αγγίζει μόλις 0.5%, όχι από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο αλλά από το 100% των ανθρώπων που τον απαρτίζουν.

Παρόλα αυτά και μετά τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις σας επιλέγεται, για άλλη μία φορά, να παίξεται με τις ζωές μας, την καριέρα μας και τη νοημοσύνη μας. Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας να προάγεται τις διακρίσεις, τον ρατσισμό και την αδικία.

Στο πόλο και το χάντμπολ κολλάει παντού. Στο βόλεϊ ανδρών όχι, αλλά στο γυναικείο ναι.

Στη Basket League όχι, αλλά στην Α1 Γυναικών και στην Α2 Ανδρών ναι. Στις Super League 1&2 όχι, αλλά στη Football League, στη Γ’ Εθνική και το ποδόσφαιρο γυναικών ναι, ενώ τηρείται από όλους το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο

Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο για να κατανοήσουμε την παντελής έλλειψη σχεδίου, την προχειρότητα των πράξεων σας, το πόσο επικίνδυνα ανίκανοι είστε και τη σκοπιμότητα με την οποία επιλέγεται τι θα εξαιρέσετε και τι όχι, ανάλογα με το πολιτικό σας κόστος.

Κύριε Αυγενάκη ως Υφυπουργός του αθλητισμού που εφαρμόζει ένα από τα πιο αποτελεσματικά υγειονομικά πρωτόκολλα της Ευρώπης με το δείκτη θετικότητας να αγγίζει μετά βίας το 0,5%, θα έπρεπε να έχετε την ομάδα σας στην κορυφή. Δυστυχώς όμως το κοουτσάρισμα που κάνετε είναι τόσο χαμηλού επιπέδου που οδεύουμε ολοταχώς να υποβιβαστούμε δύο και τρεις κατηγορίες ταυτόχρονα.

Φήμες λένε πως πολλές φορές ακόμη και εσείς μαθαίνετε από την τηλεόραση, στις 6μμ, ποιοι παίκτες θα παίξουν το Σαββατοκύριακο και ποιοι όχι. Αυτό σας κάνει πολύ αδύναμο και να είστε σίγουρος πως έχετε χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, καθώς όλοι οι “παίκτες ” έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, φιλοδοξίες, όνειρα, ανάγκες, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Κακό πράγμα να υπάρχουν μέσα στα αποδυτήρια παιδιά και αποπαίδια, εμείς το ξέρουμε πολύ καλά αυτό και για εσάς δεν ευχόμαστε, ούτε ελπίζουμε, απλά απαιτούμε να το διορθώσετε άμεσα.

Δώστε λύση εδώ και τώρα σε όλον τον αθλητισμό, που εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλη την κοινωνία.

ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών)

ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών)

ΣΑΚΕ (Σύνδεσμος Αθλητριών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας)

ΠΣΑΧ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης)

ΠΑΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών)

ΣΕΑΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης)».