Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Σέικο Χασιμότο επικρατέστερη αντικαταστάτρια για τον Γιόσιρο Μόρι

Η Σέικο Χασιμότο είναι η φερόμενη ως αντικαταστάτρια του Γιόσιρο Μόρι ως πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των αγώνων του Τόκιο. Τι θα γίνει σε περίπτωση που αρνηθεί να αναλάβει το αξίωμα.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Σέικο Χασιμότο επικρατέστερη αντικαταστάτρια για τον Γιόσιρο Μόρι
Photo credits: Reuters

Η υπουργός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Σέικο Χασιμότο, αναμένεται να είναι η επόμενη πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Χασιμότο θα αντικαταστήσει τον Γιοσίρο Μόρι, που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω σεξιστικών σχολίων. Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, η αρμόδια επιτροπή για το διορισμό διαδόχου του Μόρι, συνεδρίασε για δεύτερη φορά σήμερα (17/2) και συμφώνησε για την 56χρονη πολιτικό.

Ωστόσο, η Χασιμότο εμφανίζεται διστακτική για την ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης μόλις πέντε μήνες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.

Σε περίπτωση που τελικά αρνηθεί, επικρατέστεροι διάδοχοι του Μόρι είναι ο πρώην τζουντόκα και πρόεδρος της ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιασουχίρο Γιαμασίτα, και ο Μικάκο Κοτάνι, αθλητικός διευθυντής του Τόκιο 2020.

Στον παρελθόν, η Χασιμότο έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 1.500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αλμπερτβιλ (1992), ενώ έχει υπάρξει και πρωταθλήτρια στην ποδηλασία.

Η τρίτη και καθοριστική συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 18/2.