EIO: Οι αγώνες πρόκρισης για το Τόκιο / Ζήτησε εμβολιασμό της προολυμπιακής ομάδας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για τους αγώνες πρόκρισης των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα έκανε γνωστό πως έχει ζητήσει εμβολιασμό των αθλητών από τα τέλη Δεκέμβρη!

EIO: Οι αγώνες πρόκρισης για το Τόκιο / Ζήτησε εμβολιασμό της προολυμπιακής ομάδας

Η ανακοίνωση

«Το Δ.Σ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην τελευταία συνεδρίασή του έλαβε αποφάσεις τι θα ισχύσει για την εσωτερική πρόκριση των ιστιοπλόων που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για την κλάση 470 ανδρών – γυναικών η τελευταία εσωτερική πρόκριση είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχει προγραμματιστεί το διάστημα 5-13/03/2021 στην Πορτογαλία. Σε περίπτωση που αναβληθεί, δεν θα μετρήσει άλλος αγώνας εσωτερικής πρόκρισης. Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν το αντρικό και γυναικείο πλήρωμα που προηγείται στην βαθμολογία μετά τον 1ο αγώνα πρόκρισης «Athens International Sailing Week 2019».

Για την κλάση Laser RDL μετά την αναβολή του αγώνα «51 Trofeo SAR Princesa Sofía» (26/03-03/04/2021 στην Ισπανία), η τελευταία εσωτερική πρόκριση είναι το «2021 Hyeres Regatta» από 17 έως 24/04/2021 στη Γαλλία. Σε περίπτωση που ο αγώνας αναβληθεί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρει η αθλήτρια που προηγείται στην βαθμολογία μετά τον 1ο αγώνα πρόκρισης «Athens International Sailing Week 2019».

Για την κλάση FINN μετά την αναβολή του αγώνα «51 Trofeo SAR Princesa Sofía» η τελευταία εσωτερική πρόκριση για το Τόκιο είναι το «FINN 2021 European Championship» το διάστημα 17-24/04/2021 στη Γαλλία. Σε περίπτωση που ο αγώνας αναβληθεί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρει ο αθλητής που προηγείται στην βαθμολογία μετά τον 1ο αγώνα πρόκρισης «Athens International Sailing Week 2019».

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Κλάσεις 49er – Nacra17

Η τελευταία πρόκριση είναι το «2021 Lanzarote International Regatta» το διάστημα 23-28/03/2021 στα Κανάρια Νησιά.

Κλάση Laser STD

Η τελευταία πρόκριση είναι το «2021 Hyeres Regatta» από 17 έως 24/04/2021 στη Γαλλία.

Εφόσον η χώρα κερδίσει την πρόκριση στους παραπάνω δύο αγώνες, ο αθλητής ή το πλήρωμα με τα καλύτερα αποτελέσματα θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Από τις 28 Δεκεμβρίου η ΕΙΟ έχει ζητήσει από την ΓΓΑ να εμβολιαστούν οι αθλητές και οι αθλήτριες της προολυμπιακής ομάδας. Η απάντηση της ΓΓΑ ήταν ότι αυτό θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με την ΕΟΕ για όλα τα αθλήματα. Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία απευθύνθηκε και στην ΕΟΕ.

Για την ενημέρωσή σας και για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις η προολυμπιακή ομάδα του Ισραήλ ήταν από τις πρώτες που εμβολιάστηκε».