Η Φλόριντα εναλλακτική έδρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Με επιστολή προς τη Διεθνή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ΗΠΑ πρότειναν τη Φλόριντα ως εναλλακτική έδρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Η Φλόριντα εναλλακτική έδρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η Φλόριντα των ΗΠΑ έχει προταθεί ως εναλλακτική έδρα των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού, εάν η Ιαπωνία δεν είναι τελικά σε θέση να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Οι ΗΠΑ απέστειλαν επιστολή προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με την οποία την ενθαρρύνουν να εξετάσει το ενδεχόμενο «μετεγκατάστασης» των Αγώνων, σε περίπτωση οι Ιάπωνες παραιτηθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αποσταλεί μια ομάδα εργασίας στη Φλόριντα, προκειμένου να συναντήσει πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για τους Αγώνες», έγραψε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Πολιτείας της Φλόριντα, Τζίμι Πατρόνις.

Ο Πατρόνις τόνισε μεταξύ άλλων, πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας η Φλόριντα μπόρεσε να επιτρέψει τις αθλητικές δραστηριότητες, ακόμη και με την παρουσία κοινού.

Σημειωτέον πως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο στάδιο Ρέιμοντ Τζέιμς, στην Τάμπα, το 55ο Super Bowl, όπου 22.000 χιλιάδες θεατές θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση μεταξύ των Τάμπα Μπέι Μπακανίρς και των Κάνσας Σίτι Τσιφς.