Στεφανίδη: «Να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες ακόμα και χωρίς φιλάθλους»

Την επιθυμία της να πραγματοποιηθούν ακόμα και χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο εξέφρασε η Κατερίνα Στεφανίδη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιαπωνικό μέσο.

Στεφανίδη: «Να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες ακόμα και χωρίς φιλάθλους»

Η Κατερίνα Στεφανίδη παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο ιαπωνικό μέσο Kyodo News, σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στις δηλώσεις της τόνισε ότι θέλει να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες, ακόμα και χωρίς την παρουσία κόσμου.

«Αν πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί χωρίς θεατές, θα το προτιμούσα από το να μην γίνουν καθόλου» είπε η Στεφανίδη και πρόσθεσε: «Εάν μπορούμε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μερικούς θεατές, αυτό φυσικά, θα είναι καλύτερο. Για μένα το χειρότερο σενάριο θα ήταν να ακυρωθούν εντελώς».

Πέρυσι, η χρυσή Ολυμπιονίκης είχε κατηγορήσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών προσπαθώντας να πραγματοποιήσει τους αγώνες το καλοκαίρι του 2020. Είπε ότι περίπου το 80% των αθλητών παγκοσμίως που συμμετείχαν σε μία έρευνα τάχθηκαν υπέρ είτε της ακύρωσης, είτε της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ωστόσο, όπως δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση από αυτήν που είχαμε πέρυσι, όπου δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον ιό. Εάν η έρευνα επαναληφθεί, το 80% των αθλητών θα θέλουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», είπε.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές άλλες χώρες εκτός από την Ιαπωνία που θα πίστευα ότι μπορούν να βρουν λύση στο θέμα. Νομίζω ότι όλοι έχουν πολλή εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία και ότι είμαστε τυχεροί που οι Ολυμπιακοί αγώνες γίνονται εκεί και όχι κάπου αλλού», ανέφερε η Στεφανίδη.

«Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη και πραγματικά πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας