Πινγκ πονγκ: Σοβαρές καταγγελίες αθλητριών για όργιο παρανομιών και ατασθαλιών στην ομοσπονδία

Στον εισαγγελέα θα φτάσουν οι σοβαρές καταγγελίες δύο αθλητριών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης περί σωρείας παρανομιών και οικονομικών ατασθαλιών στην ομοσπονδία του αθλήματος επί μια πενταετία.

Πινγκ πονγκ: Σοβαρές καταγγελίες αθλητριών για όργιο παρανομιών και ατασθαλιών στην ομοσπονδία

Για πλαστογράφηση ονομάτων αθλητριών με στόχο την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και στο Δημόσιο κάνει λόγο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του «Πρώτου Θέματος».

Στο ρεπορτάζ, που υπογράφει ο συνάδελφος Φρίξος Δρακοντίδης, αναφέρεται ότι «δύο αθλήτριες του πινγκ πονγκ, η μία μάλιστα εν ενεργεία με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό της, κατήγγειλαν στο νομικό τμήμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σημεία και τέρατα που συνέβησαν κατά τη χρονική περίοδο 1998-2003. Πρόκειται για σωρεία απίστευτων παρανομιών και ατασθαλιών, καταθέτοντας βάσιμα στοιχεία, τα οποία μάλιστα πρόκειται να σταλούν στον εισαγγελέα αύριο Δευτέρα. Συγκεκριμένα οι δύο αθλήτριες κατήγγειλαν ότι τα μέλη της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης αλλοίωναν τα φύλλα αγώνων, αφαιρώντας τα ονόματα αθλητριών που είχαν συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές και βαλκανικές διοργανώσεις. Ακόμα πλαστογραφούνταν οι υπογραφές τους και στη θέση των αθλητριών που είχαν λάβει μέρος στις παραπάνω διοργανώσεις έμπαιναν τα ονόματα άλλων αθλητριών που δεν είχαν πάρει ποτέ μέρος στους εν λόγω αγώνες. Σκοπός ήταν να χρησιμοποιηθούν τα φύλλα αγώνων για μοριοδοτήσεις για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ καθώς και για διορισμούς στο Δημόσιο! Οι παραπάνω παράνομες ενέργειες αποκαλύφθηκαν τυχαία, όταν δύο αθλήτριες επικοινώνησαν με την ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ζητώντας βεβαίωση για τους αγώνες όπου είχαν συμμετάσχει. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, διότι, όπως ενημερώθηκαν, τα ονόματά τους δεν υπήρχαν στα φύλλα αγώνα όπου είχαν λάβει μέρος. Ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να κάνουν έρευνα για να αποδείξουν ότι έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης από την ομοσπονδία. Γι’ αυτό συγκέντρωσαν αποκόμματα εφημερίδων, τα οποία επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στα τουρνουά. Τα αποδεικτικά πρόκειται να σταλούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αύριο το πρωί, για να φτάσουν στη συνέχεια στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Επίσης οι δύο αθλήτριες κατήγγειλαν και σωρεία οικονομικών ατασθαλιών. Για παράδειγμα ανέφεραν περιστατικό που αφορά μετακίνηση 10 αθλητών για αγώνα εκτός Αθηνών, ενώ στα ταμεία της ομοσπονδίας χρεώθηκε για 60 αθλητές»!

Πηγή: sportsfeed