Πινγκ πονγκ: Οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης των Ελλήνων αθλητών

Ανακοινώθηκαν από την παγκόσμια ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης για την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Δείτε τις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Πινγκ πονγκ: Οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης των Ελλήνων αθλητών

Τους πίνακες αξιολόγησης της τρίτης εβδομάδας του Ιανουαρίου δημοσιοποίησε σήμερα (19/1) η παγκόσμια ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η οποία θα τους ανακοινώνει κάθε Τρίτη, όπως αποφάσισε.

Είναι οι εβδομαδιαίοι πλέον πίνακες με τη νέα τους δομή, οι οποίοι επισήμως ονομάζονται «ITTF Table Tennis World Rankings» και στις μεγάλες ηλικίες περιλαμβάνουν συνολικά 8 κατηγορίες.

Να σημειωθεί βεβαίως ότι τον τελευταίο καιρό δεν γίνεται να υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές, καθώς απουσιάζουν οι διεθνείς διοργανώσεις και αυτό ισχύει και για τους Έλληνες πρωταθλητές. Ωστόσο η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα γνωστοποιεί τακτικά τις θέσεις των αθλητών της. Στην τρέχουσα εβδομάδα δεν παρατηρείται καμία μεταβολή.

Στο ranking list των ανδρών καταρχάς ο Παναγιώτης Γκιώνης διατηρείται στο νούμερο 49 και με τους ίδιους βαθμούς που είχε από την αρχή του χρόνου (4.048). Ακολούθως ο Γιάννης Σγουρόπουλος παραμένει στο νούμερο 147, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 447, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στο 468, ο Γιώργος Σταματούρος στο 567, ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 600, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 764, ο Τάσος Ρηνιώτης στο 881 και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο 1.495.

Στο αντίστοιχο των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου εμφανίζεται και αυτή την εβδομάδα στο νούμερο 143 με 2.128 βαθμούς. Ομοίως η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι πάλι στο νούμερο 264, η Ελισάβετ Τέρπου στο 424, η Μαρία Χριστοφοράκη στο 513, η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 531, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο 604 και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο 855.

Η βαθμολογία στους άνδρες φτάνει μέχρι τα 1.608 ονόματα και στις γυναίκες τα 1.160. Στην κορυφή του πίνακα των μεγαλύτερων κατηγοριών είναι πάντα ο Φαν Ζεντόνγκ και η Τσεν Μενγκ από την Κίνα.

Στο ranking 3 του Ιανουαρίου, με τα ζευγάρια στο διπλό ανδρών συναντάμε πρώτο από τα ελληνικά χρώματα τον Σγουρόπουλο. Ως δίδυμο με τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα είναι στο νούμερο 190 και ακολουθεί ο Γκιώνης με τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ στο 223. Μοναδική ελληνική συνεργασία στον πίνακα είναι αυτή των Γκιώνη / Σγουρόπουλου στο 282, ενώ συνολικά έχουν αξιολογηθεί 412 ζευγάρια.

Στο διπλό γυναικών με τα 377 ζευγάρια η Τόλιου βρίσκεται στο νούμερο 207 μαζί με την Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ. Πιο κάτω, στο 243, είναι η Τόλιου με την Παρίδη, ενώ στο 363 βλέπουμε την Τέρπου με τη Σέρβα Τιγιάνα Γιόκιτς.

Στο διπλό μικτό μαζί ο Γκιώνης και η Τόλιου είναι στο νούμερο 219. Η Τόλιου εμφανίζεται και στο 228 με παρτενέρ τον Κ. Κωνσταντινόπουλο. Όλα τα αξιολογημένα ζευγάρια είναι 232.

Τέλος, στο νέο ranking που αφορά την ατομική κατάταξη από το διπλό ανδρών o Σγουρόπουλος είναι στο νούμερο 193, από το διπλό γυναικών η Τόλιου στο 202 και από το διπλό μικτό ξανά η Τόλιου στο 284.