Αυγενάκης: «Ομιχλώδης και βρωμερή κατάσταση σε κάποιες αθλητικές ομοσπονδίες»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4. Αναφορικά με την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου έκανε λόγο για ομιχλώδη και βρωμερή κατάσταση που έχει καλλιεργηθεί, όπως είπε, σε κάποιες ομοσπονδίες.  

Αυγενάκης: «Ομιχλώδης και βρωμερή κατάσταση σε κάποιες αθλητικές ομοσπονδίες»

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Λία Λάππα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στο Κανάλι Ένα 90,4, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στάθηκε στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, τονίζοντας ότι με τις αποκαλύψεις της έγινε γνωστό στην ευρύτερη κοινωνία «η ομιχλώδης, βρωμερή κατάσταση που έχει καλλιεργηθεί σε κάποιες -όχι όλες – αθλητικές ομοσπονδίες. Ένιωσα απογοήτευση, θυμό και αηδία αλλά προσπάθησα να λειτουργήσω θεσμικά»!

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε και για το θέμα των ορίων ηλικίας και των ορίων των θητειών στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών, το οποίο ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2019, αποκαλύπτοντας ότι για το ζήτημα «δεχτήκαμε απίστευτη πίεση και λάσπη και εντάσεις και ανακοινώσεις και επιθέσεις» αλλά παρόλα αυτά «καταφέραμε και περάσαμε αυτές τις διατάξεις».

Αναφέρθηκε στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων, σύμφωνα με το οποίο λειτουργούν πλέον απολύτως νόμιμα έως 4.500 σωματεία, ενώ ο αριθμός συνολικά αναμένεται να φτάσει περίπου στα 6.000 σωματεία.

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης στάθηκε και στο νόμο που ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο του 2020 και αφορούσε ένα αίτημα 30 χρόνων των αθλητών για παρουσία και εκπροσώπηση τους στις διοικήσεις των ομοσπονδιών.

Ερωτηθείς για το Ράλλυ Ακρόπολις, ο υφυπουργός δήλωσε «πολύ χαρούμενος γιατί μετά από 7-8 χρόνια το Ράλι Ακρόπολις επανήλθε στο καλεντάρι του WRC. Είμαστε πλέον σε στάση αναμονής για το 2021, καθώς είμαστε η πρώτη αναπληρωματική χώρα. Για το 2022 και το 2023 έχουμε ήδη «κλειδώσει» να διοργανώσουμε στη χώρα μας το Ράλλυ Ακρόπολις.

Υπάρχει, όμως, μεγάλη πιθανότητα και μάλιστα είναι και θέμα ημερών, να έχουμε ευχάριστα νέα και για το 2021. Από πρώτη αναπληρωματική θέση να γίνουμε τακτικοί, πλέον, διοργανωτές μέσα στο 2021».

Αναφορικά για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο υφυπουργός θεωρεί πως «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να έχουμε μία υποψηφιότητα προέδρου της ΕΠΟ κοινής αποδοχής. Απομένει να ανταποκριθούν σε αυτό το σύνολο των εκλεκτόρων, το σύνολο των ανθρώπων που διαμορφώνουν τις καταστάσεις στις εκλογές της ΕΠΟ, που έχουν προγραμματιστεί μετά από νεότερη απόφαση για τα μέσα του Φεβρουαρίου και πάντα σύμφωνα με τον νόμο, στο πλαίσιο που έχουμε ορίσει».

Τέλος, σε ότι αφορά στην επιστροφή των μικρών αθλητών στις προπονήσεις των ακαδημιών, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι «οι ακαδημίες είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα σε συνάρτηση πάντα με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που μας απασχολούν πάρα πολύ, αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω με μία ημερομηνία, με ένα «ναι» ή με ένα «όχι».

Είναι μία υπόθεση που εξελίσσεται με το γενικότερο πλάνο της αντιμετώπισης της πανδημίας και βεβαίως σύμφωνα με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων. Προς το παρόν δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω».