Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης: «Κυρία Μαρούπα, πείτε την αλήθεια...»

Η ΕΛΟΠ μέσω ανακοίνωσής της απαντά στις καταγγελίες της δικηγόρου Ειρήνης Μαρούπα στο κανάλι Star περί αποπλάνησης ή βιασμού ανήλικης αθλήτριας από στέλεχος της ομοσπονδίας και ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης: «Κυρία Μαρούπα, πείτε την αλήθεια...»

Ανακοίνωση εξέδωσε τη Δευτέρα (18/1) η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με αφορμή όσα κατήγγειλε η Ειρήνη Μαρούπα σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού περί αποπλάνησης ή βιασμού ανήλικης αθλήτριας από στέλεχος της ομοσπονδίας και δήθεν αδιαφορίας της τελευταίας.

Η ΕΛΟΠ αντικρούει τα λεχθέντα της γνωστής δικηγόρου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του τηλεοπτικού σταθμού STAR, καθώς διατείνεται ότι το επιβεβαιωμένο περιστατικό, που κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη, δεν αφορούσε μέλος της. Μάλιστα η ομοσπονδία αξιώνει από τη Μαρούπα και το κανάλι να αποκαταστήσουν την αλήθεια και το κύρος της ΕΛΟΠ στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας πάλης αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη της Ειρήνης Μαρούπα στο κανάλι STAR, μια συνέντευξη που συνδυάστηκε από ψεύδη που είχαν ως αποτέλεσμα να συκοφαντήσουν την ομοσπονδία.

Η δικηγόρος κυρία Μαρούπα ψευδώς ανέφερε ότι επρόκειτο για παράγοντα-στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης. Ο συγκεκριμένος ήταν προπονητής σε ομάδα-αθλητικό σωματείο που είχε ενταχθεί στη δύναμη της ΕΛΟΠ και όχι πρόεδρος του σωματείου.

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε πριν από 3,5 χρόνια και ο συγκεκριμένος άνθρωπος καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, δεν ήταν προπονητής εθνικής ομάδας και δεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΟΠ. Γεγονός που επιβεβαιώνουν και όλα τα ρεπορτάζ της σύλληψής του το 2017.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση αποφάσισε και τιμώρησε πειθαρχικά τον συγκεκριμένο προπονητή με απόφαση του ΔΣ στις 4/11/2017 ΑΔΑ:ΨΤ5Μ469ΗΙ1-ΘΜΠ με αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα της ομοσπονδίας μέχρι τελεσιδικίας των δικαστηρίων.

Η κυρία Μαρούπα καλείται να αποκαταστήσει άμεσα το κύρος και τη φήμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, αλλά και ο σταθμός που μετέδωσε όσα κατέθεσε χωρίς να διασταυρώσει την είδηση.

Η Ελληνικής Ομοσπονδία Πάλης καταδικάζει με τον πιο αυστηρό τρόπο κάθε μορφή βίας και κυρίως σεξουαλικής. Καθήκον όλων μας είναι να προάγουμε τις αρετές του ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Με αφορμή τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έχουμε χρέος να παλέψουμε όλοι μαζί για να καταπολεμήσουμε τη βία σε όλα της τα επίπεδα. Είτε είναι σεξουαλική, είτε ψυχολογική, είτε σωματική».