Σοφία Μπεκατώρου: Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται αύριο (18/1) το μεσημέρι να υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τη Σοφία Μπεκατώρου μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη

Σοφία Μπεκατώρου: Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο Δευτέρα (18/1), στις 14:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η σοκαριστική εξομολόγηση της ελληνίδας πρωταθλήτριας για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Στο πλευρό της έχουν σπεύσει χιλιάδες κόσμου με μηνύματα συμπαράστασης με κάθε τρόπο, από τον Πρωθυπουργό της χώρας, τα πολιτικά κόμματα, θεσμικούς λειτουργούς του αθλητικού κόσμου, δεκάδες αθλητές, αλλά και πολύς κόσμος.

Η συνάντηση έρχεται στο περιθώριο των συγκλονιστικών αποκαλύψεων της χρυσής Ολυμπιονίκη για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρότερη ηλικία από παράγοντα του αθλητισμού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να συζητήσει το θέμα με την Σοφία Μπεκατώρου και σκοπεύει να στείλει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης όλους όσοι έχουν νιώσει αδύναμοι μπροστά σε κάποιον ισχυρό, ο οποίος χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να τους εξαναγκάσει να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν.

Ασφαλώς έχει και τον δικό της συμβολισμό, ώστε να καταδείξει πως η Πολιτειακή ηγεσία αφουγκράζεται την κοινωνία, τα προβλήματά της και είναι εκεί για να μπορέσει με όποιον τρόπο μπορεί να δώσει συμβουλές, κατευθύνσεις και κυρίως ψυχική δύναμη.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να κάνει δηλώσεις και θα τοποθετηθεί για το όλο ζήτημα, αλλά και το γενικότερο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης και των ανισοτήτων.