Καπράλος: «Άμεση διαλεύκανση της καταγγελίας Μπεκατώρου»

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με δήλωσή του σχολίασε τα όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου και ξεκαθάρισε πως είναι στο πλευρό της ελληνίδας Ολυμπιονίκη

Καπράλος: «Άμεση διαλεύκανση της καταγγελίας  Μπεκατώρου»

H σοκαριστική αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για την υπόθεση βιασμού της από παράγοντα του αθλητισμού έχει προκαλέσει την αντίδραση όλων.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος εξέφρασε την οργή του και ζήτησε άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης υπογραμμίζοντας πως: «χωρίς να την αμφισβητήσουμε και να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην χρειάζεται στο μέλλον να περάσουν τόσα πολλά χρόνια για να βρουν το θάρρος οι νέοι αθλητές να καταγγείλουν παρόμοια τραυματικά γεγονότα».

Η Μπεκατώρου «Σπάει τη Σιωπή»: Του είπα όχι και ασέλγησε πάνω μου


Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

«Με τη Σοφία και την κάθε Σοφία


Ως, μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και σαν αθλητής-Ολυμπιονίκης, αισθάνομαι οργισμένος με όσα κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης μας Σοφία Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως μέλος της Εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας.

Η Σοφία μίλησε για τη βία που υπέστη και για τις ολέθριες ψυχικές συνέπειες που είχε από την κακοποίησή της όλα αυτά τα χρόνια. Πήρε μια γενναία απόφαση με μεγάλο ψυχικό κόστος. Και εμείς, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό οφείλουμε να σταθούμε πλάι της, να απαιτήσουμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς να την αμφισβητήσουμε και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην χρειάζεται στο μέλλον να περάσουν τόσα πολλά χρόνια για να βρουν το θάρρος οι νέοι αθλητές να καταγγείλουν παρόμοια τραυματικά γεγονότα.

‘Όπως δήλωσα και κατά τη διάρκεια της ημερίδας Start to Talk οφείλουμε να δημιουργήσουμε στον αθλητισμό, ένα περιβάλλον ασφαλές, ηθικό, αξιοπρεπές και καθαρό. Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι γονείς να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τη νέα γενιά κοντά στον αθλητισμό. Δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που θα αποτρέπουν κάθε παραβατική συμπεριφορά, κάθε πράξη ανήθικη και κακόβουλη.

Η Σοφία, βρήκε το σθένος να μιλήσει ανοικτά για την κακοποίησή της και η αναγνώριση του σθένους της δεν είναι μόνο αυτονόητη αλλά και επιβεβλημένη. Είμαι στο πλευρό της και θα την στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Παροτρύνω δε και άλλους αθλητές να αρχίσουν να μιλούν ελεύθερα και ανοικτά. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκαλυφθούν όλα τα κακώς κρυμμένα θέματα γενικότερης βίας, σεξουαλικής, λεκτικής, ψυχολογικής και οικονομικής στον αθλητισμό».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας