Πινγκ πονγκ: Εννέα προκρίσεις από το προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης

Διαβάστε τι ακριβώς θα ισχύσει με τις ολυμπιακές προκρίσεις από το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά του απλού στην επιτραπέζια αντισφαίριση, το οποίο θα φιλοξενήσει η Πορτογαλία στα μέσα του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Πινγκ πονγκ: Εννέα προκρίσεις από το προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης

Λίγες ημέρες έπειτα από την ανακοίνωση της μεταφοράς του προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης από τη Μόσχα στη Λισαβόνα η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης επανήλθε τη Δευτέρα (11/1) με νέα ενημέρωση για τον αριθμό των προκρίσεων και άλλες πληροφορίες για τους αγώνες.

Το τουρνουά αφορά το απλό και θα φιλοξενηθεί στο Pavilhão Multiusos de Odivelas στο χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά και δεν θα προκύψουν νέες ανατροπές εξαιτίας του κορονοϊού.

Στο τέλος του πενθημέρου το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα πάρουν 5 άνδρες και 4 γυναίκες. Θα λείψουν αθλητές από δυνατές χώρες, πάντως ο αριθμός είναι περιορισμένος και αυτό μεγαλώνει τον βαθμό δυσκολίας για τους συμμετέχοντες.

Στην ανακοίνωσή της η ETTU σημειώνει ακόμη μεταξύ άλλων ότι κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC) μπορεί να συμμετάσχει με το πολύ 4 αθλητές (έως 2 άνδρες και 2 γυναίκες), εκτός από:

Τη NOC της οποίας η εθνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων (είχε επικρατήσει η Γερμανία σε άνδρες και γυναίκες) και τη NOC της οποίας η ομάδα έχει προκριθεί μέσω του παγκόσμιου προολυμπιακού τουρνουά για το ομαδικό, που είχε διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2020. Στους άνδρες ήταν από την Ευρώπη οι Κροατία, Γαλλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σερβία, Σουηδία και στις γυναίκες οι Αυστρία, Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία. Αυτές οι χώρες δεν μπορούν να στείλουν στο προολυμπιακό αθλητές και αθλήτριες αντίστοιχα.

Η NOC της οποίας ο αθλητής πήρε το χρυσό, το αργυρό ή το χάλκινο μετάλλιο στο απλό των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων και του οποίου η ομάδα δεν προκρίθηκε για το ομαδικό του ολυμπιακού τουρνουά, μπορεί να στείλει στη Λισαβόνα μόνο 1 άνδρα (Δανία) ή 1 γυναίκα (Πορτογαλία, Λουξεμβούργο).

Το πολύ 2 παίκτες από μία NOC μπορούν να προκριθούν στα αγωνίσματα του απλού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συνολικά 5 άνδρες και 4 γυναίκες θα προκριθούν στα ατομικά events των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν προκύψουν πρόσθετες θέσεις προκρίσεων, τότε το διοικητικό συμβούλιο της ETTU θα ανακοινώσει τυχόν απαιτούμενες αλλαγές στο φορμάτ.

Οι χρυσοί, αργυροί και χάλκινοι μεταλλιούχοι από το αγώνισμα του απλού στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ έχουν προκριθεί άμεσα για τα ατομικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Τα seed των παικτών για την κλήρωση θα βγουν βάσει της ολυμπιακής κατάταξης του Φεβρουαρίου 2021 ή εάν δεν είναι εγκαίρως διαθέσιμη θα χρησιμοποιηθεί εκείνη του Ιανουαρίου 2021. Όλοι οι αγώνες θα κρίνονται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου για τις δηλώσεις συμμετοχής (ETTU Online Entry System) είναι ανοιχτό από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Οι διαδικτυακές εγγραφές θα κλείσουν στις 26 Ιανουαρίου.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας