Πινγκ Πονγκ: Το WTT Middle East Hub στη Ντόχα ανοίγει την αυλαία του 2021

Γνωστοποιήθηκε από την ITTF η πόλη που ανέλαβε τα πρώτα επαμειβόμενα τουρνουά του World Table Tennis (WTT).

Πινγκ Πονγκ: Το WTT Middle East Hub στη Ντόχα ανοίγει την αυλαία του 2021

Στη δύση μίας πολύ κακής χρονιάς και με την αβεβαιότητα να παραμένει, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες του 2021, ευτυχώς δεν έχει… σηκωθεί γενικό απαγορευτικό για διεθνείς αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Έτσι, λίγες ώρες ύστερα από την απόφαση ν’ ακυρωθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020, ήρθε η ανακοίνωση για την πόλη, που ανέλαβε τα πρώτα επαμειβόμενα τουρνουά του World Table Tennis (WTT).

Από καιρό ο νέος φορέας, που δημιούργησε η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) ώστε να κάνει ακόμη πιο ελκυστικό και εμπορικό το άθλημα, είχε σχεδιάσει τις δράσεις του 2021 και τις είχε ονομάσει «Hubs» (επίκεντρο, κόμβος) για να γίνουν διαδοχικά σε ένα μέρος λόγω κορονοϊού. Με χαρά λοιπόν, ανακοίνωσε ότι η Ντόχα θα φιλοξενήσει τον πρώτο «κόμβο», αυτόν της Μέσης Ανατολής. Η πρωτεύουσα του Κατάρ θα οργανώσει το WTT Middle East Hub με δύο τοπ τουρνουά, που θα γίνουν στο Lusail Sports Arena between στο διάστημα από τις 3 μέχρι τις 13 Μαρτίου 2021.

«Η ολοκαίνουργια σειρά εκδηλώσεων γίνεται πλέον πραγματικότητα με το WTT να έχει προορισμό να οδηγήσει το άθλημα στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση της ITTF, όμως από την άλλη πλευρά οι αθλητές, άλλοι επαγγελματίες του χώρου, καθώς και οι φίλαθλοι αγωνιούν, μετά τα όσα είδαν πρόσφατα στο WTT Μακάο, για το αν θα εμφανιστούν αλλαγές στα συστήματα διεξαγωγής και πόσες θα είναι…

Το Middle East Hub θα παρουσιάσει δύο επίπεδα στη νέα δομή εκδηλώσεων του WTT. Ένα τουρνουά WTT Contender θ’ ανοίξει το ημερολόγιο του 2021 πριν οι παίκτες μετακινηθούν στο πρώτο WTT Star Contender μία εβδομάδα μετά. Φιλοδοξία «να προκύψει το τέλειο σκηνικό με μερικούς από τους κορυφαίους αστέρες του κόσμου να αμφισβητούνται στο τραπέζι από τους καλύτερους ανερχόμενους αθλητές». Ανάλογο Hub έχει προγραμματιστεί και για την Ευρώπη αργότερα.

Οι επιβεβαιωμένες ημερομηνίες των δύο γεγονότων είναι:

Τετάρτη 3 Μαρτίου - Σάββατο 6 Μαρτίου WTT Contender

Δευτέρα 8 Μαρτίου - Σάββατο 13 Μαρτίου WTT Star Contender.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας