Πινγκ Πονγκ: Οι αποφάσεις της ETTU μετά την τελευταία της συνεδρίαση

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) πραγματοποίησε μία ακόμη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και πήρε σημαντικές αποφάσεις, συζητώντας για την κατάσταση στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας.

Πινγκ Πονγκ: Οι αποφάσεις της ETTU μετά την τελευταία της συνεδρίαση

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) πραγματοποίησε μία ακόμη σημαντική on line συνεδρίαση το περασμένο Σάββατο μετά την ολοκλήρωση και του Champions League των ανδρών στο Ντίσελντορφ.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την ηγεσία του νέου προέδρου της ETTU Ιγκόρ Λεβιτίν, ο οποίος ευχαρίστησε με την ευκαιρία τους διοργανωτές του κορυφαίου διασυλλογικού Κυπέλλου πρώτα στο Λιντς της Αυστρίας για τις γυναίκες κι έπειτα στη γερμανική πόλη για τους άνδρες. Από κει και πέρα η Ένωση, βλέποντας τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα από την πανδημία, πήρε κάποιες αποφάσεις και οι βασικότερες έχουν να κάνουν με πιθανές νέες ημερομηνίες διεξαγωγής για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην 1η κατηγορία (άρα και για την Ελλάδα, που είναι στο επίπεδο Α) και την αναζήτηση εναλλακτικής πόλης για το Προολυμπιακό τουρνουά της ηπείρου αν δεν καταστεί δυνατό να γίνει στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το αποψινό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της η ETTU συζήτησε την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την πανδημία Covid-19 στην Ευρώπη και αποφάσισε:

- να επαναπρογραμματίσει τους αγώνες του σταδίου 1 στα γκρουπ του επιπέδου Α για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού 2021.

- να αξιολογήσει εναλλακτικές επιλογές για τη διεξαγωγή του ατομικού Προολυμπιακού τουρνουά σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να το κρατήσει η Μόσχα λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων.

- να διεξάγει (και) το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 του 2021 στο Μοντρέ της Ελβετίας και στις ημερομηνίες 22 και 23 Μαΐου.

Στο ρεπορτάζ για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην κορυφαία κατηγορία ανδρών να συμπληρώσουμε ότι το 4ο γκρουπ, όπου βρίσκεται η Ελλάδα, είχε κανονιστεί να γίνει σε συνθήκες «φούσκας» στην Αυστρία. Αυτό έχει αποφασιστεί για το κάθε γκρουπ, κάποια στιγμή δόθηκε και η ημερομηνία 23-24 Ιανουαρίου όμως λόγω της κατάστασης με τον κορoνοϊό η ETTU είχε αναφέρει ότι τίποτα δεν είναι απολύτως βέβαιο. Γι’ αυτόν τον λόγο και παραμένει ανοιχτή η πόλη, που θα φιλοξενήσει τους αγώνες μεταξύ της Αυστρίας, της Ελλάδας και της Δανίας. Το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι θα συνεδριάσει ξανά πριν αλλάξει ο χρόνος, συγκεκριμένα στις 28 του μήνα και θ’ αποφασίσει τότε αν θα θέσει νέες ημερομηνίες και σε ποια γκρουπ.