Πάλη: Πάτησε Αθήνα η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη

Η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία κατέκτησε τη μεγαλύτερη διάκριση με το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο πάλης στη Σερβία, επέστρεψε στην Αθήνα για να συνεχίσει την προετοιμασία της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Πάλη: Πάτησε Αθήνα η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη

Στην Αθήνα επέστρεψε η Μαρία Πρεβολαράκη που θριάμβευσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο πάλης που διεξήχθη στη Σερβία.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 53 κιλά και απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2021.

Παγκόσμιο Κύπελλο Πάλης: Πρώτη στον κόσμο η Πρεβολαράκη

Την Πρεβολαράκη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αναπληρωτής ταμίας Νίκος Μπούγας, καθώς και ο Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος.

Μαζί με τη Μαρία Πρεβολαράκη επέστρεψαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Μόισεν Παριγέι και οι διεθνείς διαιτητές Χρήστος Λιάκος και Παυλίνα Γεωργίου, οι οποίοι σφύριξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η θριαμβεύτρια Μαρία Πρεβολαράκη δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που επιστρέψαμε στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με τα πολλά μηνύματά του μου έδειξε την αγάπη του. Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο μου ανέβασε την ψυχολογία και πλέον με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση θα προετοιμαστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά της και συγκεκριμένα τους χορηγούς της, την ΕΛΟΠ, τον σύλλογό της και όλους τους παρτενέρ που βοηθούν στην προετοιμασία της.

Πρεβολαράκη και Παριγέι μιλούν για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Πρεβολαράκη ακολούθως ανέφερε ότι αυτή η διοργάνωση ενδεχομένως να αποτελέσει την επανέναρξη των αθλητικών δράσεων υπό αυστηρά μέτρα: «Το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση σε ένα άθλημα επαφής όπως το δικό μας, με μεγάλη επιτυχία και χωρίς κανένα άλλο κρούσμα -πλην του αδερφού μου-, δείχνει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική δράση, τηρώντας πάντα το ιατρικό πρωτόκολλο».

Από τη μεριά του ο Μόισεν Παριγέι σχολίασε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τις εμφανίσεις της Μαρίας. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο, που είναι η ανταμοιβή των προσπαθειών, είχε εξαιρετική αγωνιστική εικόνα. Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομοσπονδίας που μας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο και αφιερώνουμε αυτό το μετάλλιο στα παιδιά που κόλλησαν κορονοϊό και τραυματίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την ευχή να γίνουν γρήγορα καλά».