Αποκλεισμός- σοκ της Ρωσίας από Μουντιάλ και Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω ντόπινγκ (pic)

Το CAS αποφάσισε την απομόνωση της Ρωσίας σε όλα τα αθλήματα και τις διοργανώσεις λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ. Απόντες οι Ρώσοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το Μουντιάλ του 2022

Αποκλεισμός- σοκ της Ρωσίας από Μουντιάλ και Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω ντόπινγκ (pic)

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από κάθε διοργάνωση σε όλα τα αθλήματα για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω παραβάσεων σε θέματα ντόπινγκ αποφάσισε το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και στο Μουντιάλ του 2022.

Η Ρωσία δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο μπορεί να κατέβει στα προκριματικά των διοργανώσεων! Για παράδειγμα, η Ρωσία θα μπορέσει να αγωνιστεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά όχι στην τελική φάση ακόμη και να καταφέρει βάσει βαθμολογίας να το κερδίσει!

Η αρχική ποινή ήταν αποκλεισμός για 4 χρόνια, αλλά η τελική απόφαση του CAS ήταν για δύο και θα λήξει στις 16 Δεκεμβρίου του 2022.

Όλα στηρίχθηκαν στην έκθεση Μακ Λάρεν, του Καναδού καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος μετά από καταγγελίες στη WADA από ρωσίδα αθλήτρια και τον προπονητή της έκανε μια σε βάθος έρευνα.

Το πόρισμα της έρευνας ήταν… καταδικαστικό για την υπηρεσία ντόπινγκ της Ρωσίας, καθώς αποδείκνυε πως το εργαστήριο αντινόπινγκ της Μόσχας έκρυβε, αλλοίωνε και αντικαθιστούσε δείγματα αθλητών της χώρας από όλες τις διοργανώσεις και τα αθλήματα!

Μάλιστα, όπως αναφέρει, περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στους χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι και στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012 ενεπλάκησαν ή ωφελήθηκαν προκειμένου να αποκρύψουν θετικό δείγμα ντόπινγκ, αναφέρεται στην έκθεση που δημοσιοποίησε ο WADA το 2016.

Ο Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, ανάφερε: «Στη θεσμική συνωμοσία συμμετείχαν, το υπουργείο Αθλητισμού και πολλές υπηρεσίες, όπως ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Ρωσίας (σ.σ.: Rusada) το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας παράλληλα με την FSB (σ.σ.: μυστικές υπηρεσίες της χώρας) για να χειραγωγήσουν τους ελέγχους ντόπινγκ».

Ο ΜακΛάρεν είπε επίσης ότι η Ρωσία κατέκτησε 24 χρυσά, 26 ασημένια και 32 χάλκινα μετάλλια στο Λονδίνο το 2012 και κανένας Ρώσος αθλητής δεν βρέθηκε θετικός

«Η επιθυμία να κερδίσουν μετάλλια αντικατέστησε τη συλλογική ηθική και τις Ολυμπιακές αξίες του ευ αγωνίζεσθαι. Για χρόνια οι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις είχαν κυριαρχηθεί από τους Ρώσους. Οι προπονητές και οι αθλητές έπαιξαν σε ένα άνισο πεδίο. Οι φίλοι του αθλητισμού και οι θεατές εξαπατήθηκαν και είναι καιρός πλέον αυτό να σταματήσει».