Πινγκ πονγκ: Στη «φούσκα» της Αυστρίας η Εθνική ανδρών τον Ιανουάριο για τα προκριματικά του Euro

Στην Αυστρία σε συνθήκες «φούσκας» θα αγωνιστεί τον ερχόμενο Ιανουάριο η Εθνική Ελλάδας για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού ανδρών 2021.

Πινγκ πονγκ: Στη «φούσκα» της Αυστρίας η Εθνική ανδρών τον Ιανουάριο για τα προκριματικά του Euro

Στην Αυστρία θα διεκδικήσει η Εθνική μας ομάδα των ανδρών την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2021.

Η «γαλανόλευκη» έχει κληρωθεί στο 4ο γκρουπ της 1ης κατηγορίας (επίπεδο Α) με αντιπάλους την Αυστρία (επικεφαλής) και τη Δανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) είχε αποφασίσει πριν από λίγο καιρό να γίνουν οι αγώνες της συγκεκριμένης κατηγορίας σε συνθήκες «φούσκας» λόγω κορονοϊού. Για κάθε γκρουπ αναλαμβάνει τη διοργάνωση μία από τις συμμετέχουσες χώρες και δεν θα υπάρχουν οι έδρες που προβλέπονταν αρχικά.

Έτσι, ο όμιλος στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα ανατέθηκε στην Αυστρία που αυτές τις ημέρες φιλοξενεί επιτυχώς σε «φούσκα» και το Τσάμπιονς Λιγκ των γυναικών. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι η 23η και 24η Ιανουαρίου 2021, απλώς αναζητείται ακόμα η πόλη. Οι ομάδες θα παίξουν από μία φορά μεταξύ τους και οι δύο πρώτες της βαθμολογίας προκρίνονται στα τελικά στη Ρουμανία, ενώ η τρίτη θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για πρόκριση μέσα από το δεύτερο στάδιο των προκριματικών. Η Εθνική ομάδα είναι να αρχίσει τις υποχρεώσεις της το Σάββατο 23/1 απέναντι στην «οικοδέσποινα» και να τις ολοκληρώσει την επομένη κόντρα στη Δανία.

Φυσικά η πανδημία έχει αναβάλει και τους αντίστοιχους αγώνες της Εθνικής γυναικών στα προκριματικά του επιπέδου Β. Η ETTU μάλιστα ανέφερε στις ομοσπονδίες-μέλη της ότι δεν καθίσταται εφικτό να γίνουν τα παιχνίδια στο ίδιο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου με τους άνδρες και η αναστολή τους θα συνεχιστεί. Πάντως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2021. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο 5ο γκρουπ με αντιπάλους τη Σλοβενία (επικεφαλής) και την Εσθονία.