Άννα Αρζάνοβα: «Θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος για την αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών μας»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα (30/11) το 1ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Συνέδριο Προπονητών Τεχνικής Κολύμβησης, που διοργανώνεται από την Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) και της ΚΟΕ, σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΕΚΠΑ, Τμήμα Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού) και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή (6/12).

Άννα Αρζάνοβα: «Θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος για την αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών μας»

Η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος (CMAS) Άννα Αρζάνοβα έστειλε το δικό της μήνυμα για τη μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου όσον αφορά τις συμμετοχές, τονίζει ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος, για το οποίο ανοίγονται νέοι ορίζοντες και μιλάει για «ανατροπή δεδομένων».

Οι δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως η συμμετοχή στο 1ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Συνέδριο Προπονητών ξεπερνά και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις μας. Προπονητές από 52 (τελικά) χώρες - μέλη της CMAS, αυτή τη στιγμή παρακολουθούν το συνέδριο και επιμορφώνονται. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αρχικό μας σχεδιασμό, για ανάπτυξη της Τεχνικής Κολύμβησης σε όλο τον κόσμο.

Τεχνική Κολύμβηση: Το βίντεο για το πρώτο Διαδικτυακό Παγκόσμιο Συνέδριο Προπονητών (vid)

Μέσα από μια συλλογική δουλειά και κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του (covid-19), καταφέραμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Και κυρίως μέσα από τη γνώση που προσφέρουμε στους προπονητές μας, είναι βέβαιο ότι θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος για την αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών μας.

Τεχνική κολύμβηση: Ρεκόρ συμμετοχών

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους διακεκριμένους προπονητές και πανεπιστημιακούς που είναι ομιλητές στο συνέδριο, για τις πολύ αξιόλογες εισηγήσεις και παρουσιάσεις τους, καθώς και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, για την πολύ καλή δουλειά και οργάνωση ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.

Εύχομαι το έργο μας να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης ώστε να επηρεάσει τις επόμενες γενιές. Να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές στο χώρο της Τεχνικής Κολύμβησης και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί με υγεία στους αγωνιστικούς μας χώρους».