Ολυμπιονίκες χωρίς επαγγελματική στήριξη

Φθάσαμε στο τέλος του 2020 και οι Έλληνες  Ολυμπιονίκες   παραμένουν χωρίς επαγγελματική στήριξη από την πολιτεία αφού επί 4 χρόνια αναμένουν να τηρηθούν οι υποσχέσεις...

Ολυμπιονίκες χωρίς επαγγελματική στήριξη

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές που πρόβαλαν και συνεχίζουν να προβάλουν την χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Με στήριξη από την οικογένεια τους και με οδηγό το ταλέντο τους και την ψυχή τους, το 2016 ανέβηκαν στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων και έκαναν όλους τους Έλληνες να νιώσουν εθνική υπερηφάνεια ακούγοντας το Ελληνικό Εθνικό Ύμνο και βλέποντας την Ελληνική Σημαία. Κυριάρχησαν διεθνώς νικώντας δυσκολίες ατομικές, οικογενειακές, οικονομικές, τραυματισμούς, προπόνηση σε υπαίθρια σκοπευτήρια, άλματα στο κρύο, τον πόνο, τις στερήσεις για να προβάλουν την Ελλάδα.

Φθάσαμε στο τέλος του 2020 και οι Ολυμπιονίκες μας ακόμα παραμένουν χωρίς επαγγελματική στήριξη από την πολιτεία αφού επί επί 4 χρόνια αναμένουν την πολυπόθητη αποκατάστασή τους δηλαδή την αλλαγή του ισχύοντος νόμου που προβλέπει ότι πρέπει να τελειώσουν την αθλητική τους καριέρα, ώστε να μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Είναι οι μόνοι Ολυμπιονίκες που δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Δυστυχώς ο εμπνευστής του ισχύοντος Νόμου 4278/2014, ΦΕΚ 157/Α, ήθελε οι τρεις πρώτοι Ολυμπιονίκες να αποκαθίστανται επαγγελματικά στην ηλικία των 40 ή 45 χρόνων όταν αποσυρθούν από την ενεργό δράση και να συνταξιοδοτηθούν αναλογικά στα 80 ή 85 (μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας τουλάχιστον).

Ακόμα και σε ένα θέμα που όλα τα κόμματα συμφωνούν για την αποκατάσταση των Ολυμπιονικών, η γραφειοκρατία υπερισχύει και μοιάζει να είναι δύσκολο. Υποσχέσεις, βεβαιώσεις, συζητήσεις, τηλέφωνα, επιστολές, ακροάσεις χωρίς αποτέλεσμα για την τροποποίηση του Νόμου. Βεβαίως όλα είναι απαραίτητα και χρειάζεται χρόνος για να λυθεί ένα θέμα.

Όμως ο χρόνος περνάει και οι ολυμπιονίκες μας πρέπει να έχουν καθαρή σκέψη για τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες. Εκτιμάται ότι η πολιτεία άμεσα θα στηρίξει επαγγελματικά τους σύγχρονους ολυμπιονίκες μας, τους σύγχρονους εκπροσώπους της χώρας μας διεθνώς που αποτελούν πρότυπο για όλη την Ελληνική κοινωνία και έμπνευση για την νέα γενιά αθλητών.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας