Ιστιοπλοΐα: Κοκκαλάνης και άλλοι τέσσερις στο Ευρωπαϊκό RSX στην Πορτογαλία

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στις γυναίκες θα διεκδικήσει η ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα RSX, το οποίο θα διεξχθεί στο διάστημα 22-28 Νοεμβρίου στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Ιστιοπλοΐα: Κοκκαλάνης και άλλοι τέσσερις στο Ευρωπαϊκό RSX στην Πορτογαλία

Ένας μεγάλος διεθνής αγώνας θα διεξαχθεί στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας από 22 μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης RSX ανδρών - γυναικών που αποτελεί και αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει στους άντρες με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη τη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη και σε αυτόν αγώνα θα διεκδικήσει την πρόκριση και στις γυναίκες.

Μάλιστα, με απόφαση του ΔΣ της ΕΙΟ και επικύρωση της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας το 2019, η αθλήτρια που θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τη χώρα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην Πορτογαλία θα αγωνιστούν οι Βύρωνας Κοκκαλάνης, Λεωνίδας Τσορτανίδης, Αγγελική Σκαρλάτου, Κατερίνα Δίβαρη και Ιωάννα Σίρτη.