Τι λέει η Ενωτική Κίνηση για τη ΣΚΟΕ: «Είναι απούσα από τα σωματεία της»

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωτική Κίνηση για τη ΣΚΟΕ: «Είναι απούσα από τα σωματεία της και τους αθλητές της βυθισμένη στην κρίση της πανδημίας.

Τι λέει η Ενωτική Κίνηση για τη ΣΚΟΕ: «Είναι απούσα από τα σωματεία της»

H ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης:

«Η ηγεσία της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ) είναι απούσα από τα σωματεία της και τους αθλητές της βυθισμένη στην κρίση της πανδημίας.

Από τις 09 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα 13 Νοεμβρίου 2020 όταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε εκδώσει τις οδηγίες για σκοποβολή τριών (3) ατόμων στον οικείο δήμο των σκοπευτών, η ΣΚΟΕ περιμένει τις αποφάσεις της ΓΓΑ και Πολιτικής Προστασίας για το εάν θα επιτρέπεται η άθληση των σκοπευτικών σωματείων εκτός του Δήμου κατοικίας των, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του Νομού Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας, Χανίων, Ηρακλείου, Βόλου και άλλους νομούς της χώρας όπου τα σκοπευτήρια βρίσκονται εκτός των οικείων Δήμων των αθλητών και όπου κατοικούν τα 9/10 των σκοπευτών.

Σήμερα 13 Νοεμβρίου 2020 αρκέστηκε μόνο να δώσει στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση - επιστολή (με υπογραφή 12 Νοεμβρίου 2020) στη ΓΓΑ για διευκρίνιση προκειμένου να φύγει η ευθύνη της αδράνειας απέναντι στα σωματεία και αθλητές της για το επικείμενο και λοιπά Σαββατοκύριακα.

Ερώτημα αποτελεί εάν η ηγεσία της ΣΚΟΕ επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να τον ενημερώσει προσωπικά για το δίκαιο αίτημα των σκοπευτικών σωματείων που αφορά την ιδιαιτερότητα της σκοποβολής για μεταφορά του εξοπλισμού των σωματείων στα σκοπευτήρια αλλά και για την μετακίνηση των αθλητών».