Ανατροπή: Μπορεί να συνεχιστούν και άλλα εγχώρια πρωταθλήματα!

Η Πολιτεία δεν αποκλείει πλέον το ενδεχόμενο να συνεχιστούν και άλλα εγχώρια πρωταθλήματα, πέρα από αυτά της Α' Εθνικής.

Ανατροπή: Μπορεί να συνεχιστούν και άλλα εγχώρια πρωταθλήματα!

Μετά την επιβολή του πανελλαδικού lockdown, είχε αποφασιστεί ότι θα συνεχιστούν μόνο η Super League 1, η Basket League και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ευρωπαϊκά ματς των ομάδων. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει ανατροπή σε συγκριμένο μέτωπο.

Η Πολιτεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεχιστούν και άλλα εγχώρια πρωταθλήματα, πέρα από αυτά της Α' Εθνικής, όπως η Super League 2, η Α2 στο μπάσκετ, η Volleyleague και άλλα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ανατροπή: Μπορεί να συνεχισθούν Volley League ανδρών και γυναικών

Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από την επιθυμία των ομάδων, ωστόσο από την μεριά της η κυβέρνηση με σχετική ΚΥΑ υπογραμμίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης της αθλητικής δραστηριότητας, εφόσον τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά έργα, όπως υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση: «Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».