Πινγκ Πονγκ: Πώς κύλησε η πρώτη μέρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων

Η πρώτη μέρα στη διοργάνωση, περιλάμβανε το στάδιο των γκρουπ και συμμετέχοντες από την παμπαιδική κατηγορία μέχρι κι εκείνη των Ελπίδων ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους.

Πινγκ Πονγκ: Πώς κύλησε η πρώτη μέρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων

Τα νέα περιοριστικά μέτρα της πολιτείας για την ανάσχεση του κορονοϊού πλήττουν ξανά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά λίγο πριν από την έναρξη τους δεκάδες αθλητές κι αθλήτριες απ’ όλη τη χώρα έδειξαν ξανά τη δίψα τους για αγώνες.

Έστω με προβληματισμό για τη δυσοίωνη συνέχεια, τα παιδιά έως 21 ετών κυνηγούν αξιόλογες εμφανίσεις και διακρίσεις στην Ελευσίνα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Νέων ανδρών-Νέων γυναικών.

Η πρώτη μέρα στη διοργάνωση, περιλάμβανε το στάδιο των γκρουπ και συμμετέχοντες από την παμπαιδική κατηγορία μέχρι κι εκείνη των Ελπίδων ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους μέσα από πολλά αμφίρροπα παιχνίδια κι έστω με τις ειδικές συνθήκες από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε έξι τραπέζια έγιναν οι όμιλοι, τα φαβορί πήραν τις προκρίσεις εύκολα ή δύσκολα και σήμερα θα γίνουν τα ταμπλό και θα προκύψουν οι νέοι Πανελληνιονίκες στο απλό.

Στους Νέους άνδρες σχηματίστηκαν 14 γκρουπ. Υπήρξαν δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής και συμπωματικά και οι δύο ήταν στο 1ο γκρουπ. Έλειψαν ο Κώστας Στάμου (9ο φαβορί του αγωνίσματος) και ο Μιχαήλ Παπαϊωάννου κι έτσι την πρόκριση στα νοκ άουτ πήραν… χωρίς κόπο ο Γιώργος Μάρας και ο Δημήτρης Αδαμαντίδης (ο Μάρας ως 1ος). Από κει και πέρα, αποκλεισμός ενός από τα δύο πρώτα φαβορί των γκρουπ καταγράφηκε μόνο σε μία περίπτωση. Στο 3ο γκρουπ ο Παναγιώτης Κριεκούκης από την 3η σειρά προχώρησε στο ταμπλό αντί του Γιάννη Κούτρα (από τη 2η σειρά) νικώντας τον οριακά με 3-2 σετ.

Αξιοσημείωτο επίσης ότι τέσσερις αθλητές υποχρέωσαν σε ήττα επικεφαλής ομίλων και προκρίθηκαν με πρωτιά. Ο Βαγγέλης Μαλλιαρός στο 9ο γκρουπ (3-2 σετ τον Αλέξανδρο Αλεξόπουλο), ο Αντώνης Σούλα στο 12ο (3-1 τον Παντελή Τριανταφυλλίδη), ο Ανδρέας Παμβουξόγλου στο 13ο (3-1 τον Δημοσθένη Νασιούλα) και ο Ανδρέας Καραμπελιάς στο 14ο γκρουπ (επίσης 3-1 τον Δημήτρη Βασιλάκη).

Στις Νέες γυναίκες έγιναν 7 όμιλοι. Δεν προέκυψαν απουσίες, έγιναν δυνατά ματς και είχαμε ανατροπή προγνωστικών σε δύο γκρουπ. Στο 5ο σετ η Ερμιόνη Γκόγκα (από την 3η σειρά) έκαμψε τη Στέλλα Γαβαλά (2ο φαβορί) με 3-1 σετ και κατέκτησε σε βάρος της την προνομιούχο 2η θέση.

Στην πρεμιέρα του 7ου γκρουπ η Κατερίνα Αλεξούδη νίκησε τη Βασιλεία Χάλαρη, που ήταν επικεφαλής, με 3-1 σετ. Προκρίθηκε στο ταμπλό ως 2η, ενώ η Χάλαρη έμεινε τελικά 3η και εκτός συνέχειας, καθώς έχασε με 3-1 και από τη μετέπειτα νικήτρια του γκρουπ Ευαγγελία Τρωαδίτη (από τη 2η σειρά). Το τελευταίο αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη, όπως δεν προξενεί εντύπωση, αλλά πρέπει να σημειωθεί και η νίκη με 3-0 σετ της Αθηνάς Λιβιεράτου απέναντι στην επικεφαλής του γκρουπ Δέσποινα Άμπα (προκρίθηκαν και οι δύο).

Στις Νέες γυναίκες μπήκαν έξι αθλήτριες κατευθείαν στο ταμπλό των «32» και είναι οι Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου και Ιωάννα Γερασιμάτου, Λεμονιά Γκαϊντατζή και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου.