Πινγκ Πονγκ: Τον προσεχή Ιούνιο το εξ αναβολής Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών - γυναικών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2021.

Πινγκ Πονγκ: Τον προσεχή Ιούνιο το εξ αναβολής Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Υπό την ηγεσία του νέου προέδρου Ιγκόρ Λεβίτιν συνεδρίασε προχτές το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) και ασχολήθηκε και με σημαντικές διοργανώσεις, που είναι σε εκκρεμότητα εξαιτίας της αρνητικής πορείας της πανδημίας.

Ξεχωρίζει ως είδηση ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, που ήταν να γίνει τον περασμένο μήνα στη Βαρσοβία και αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού, προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2021. Το σχετικό αίτημα έκαναν οι Πολωνοί διοργανωτές. Οι διοικούντες της ETTU το εξέτασαν και ενέκριναν το προτεινόμενο χρονικό διάστημα από τις 21 έως 27 Ιουνίου.

Επίσης, προχωρά η απόφαση να γίνουν σε δύο κεντρικά γυμναστήρια τον Δεκέμβριο, σαν «bubble events», οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι θα οργανώσουν κανονικά τον ίδιο μήνα, τους ομίλους του Europe Cup, οι ομάδες που είχαν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα πριν από τη νέα έξαρση της υγειονομικής κρίσης.

Μεταξύ αυτών είναι, ως γνωστόν και οι Σάρισες Φλώρινας για το Europe Cup γυναικών.

Στη συνεδρίαση της ETTU τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνεχάρησαν τους προέδρους των διαφόρων Επιτροπών για το διορισμό τους και ενημερώθηκαν για τα σχέδια και τις προτάσεις τους για το έργο, που είναι να επιτελέσουν κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Στο μίτινγκ του Νοεμβρίου είναι να εγκριθούν τα προγράμματα όλων των προέδρων των επιτροπών. Ο Λεβίτιν επίσης ευχαρίστησε τη γερμανική ομοσπονδία του αθλήματος (DTTB) για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Top 10 νέων πριν από λίγες ημέρες στο Βερολίνο με όλα τα μέτρα προστασίας.