Ανοίγει η αυλαία της σεζόν στο πινγκ πονγκ με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ

Αρχίζει την Παρασκευή 11/9 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρίες, το οποίο είχε αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα εγκαινιάσει τη νέα σεζόν στο άθλημα.

Ανοίγει η αυλαία της σεζόν στο πινγκ πονγκ με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ

Μία σημαντική διοργάνωση της περασμένης σεζόν, που είχε αναβληθεί λόγω της καραντίνας, ανοίγει την αυλαία της νέας αγωνιστικής χρονιάς στην επιτραπέζια αντισφαίριση το ερχόμενο τριήμερο.

Ο λόγος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες του 2020, που θα λάβει χώρα στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο από την Παρασκευή 11 μέχρι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Το ετήσιο πρωτάθλημα περιλαμβάνει το ομαδικό και το ατομικό και συγκεντρώνει αθλητές και αθλήτριες από 11 σωματεία όλης της χώρας.

Διοργανώτρια είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν επιτρέπεται η παρουσία θεατών.

Το πρωτάθλημα αρχίζει την Παρασκευή στις 17:00. Θα προηγηθεί η αξιολόγηση των αθλητών και την πρώτη μέρα θα διεξαχθούν τα ομαδικά και δύο κατηγορίες ατομικών. Στο ομαδικό έχουν δηλώσει συμμετοχή 7 σωματεία. Στο απλό οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 53 και προέρχονται από 11 σωματεία.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου κάνει έναρξη στις 9:30 το πρωί, ενώ αυτό της Κυριακής στις 10:00 π.μ. με ημιτελικούς στο απλό. Το φινάλε υπολογίζεται γύρω στις 14:00.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το πρωτάθλημα επρόκειτο να γίνει και φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΦΟΕπΑ και ΕΑΟμ-ΑΜεΑ, ωστόσο το συγκεκριμένο πλάνο δεν μπορούσε να προχωρήσει, αφού δεν έχουν λυθεί ακόμη τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το δάπεδο.