Σέικο Χασιμότο: «Ολυμπιακοί Αγώνες με οποιοδήποτε κόστος»!

Η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέας αναβολής των Αγώνων και ήταν ξεκάθαρη λέγοντας πως πρέπει να διεξαχθούν με «οποιοδήποτε κόστος».

Σέικο Χασιμότο: «Ολυμπιακοί Αγώνες με οποιοδήποτε κόστος»!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να διεξαχθούν «με οποιοδήποτε κόστος» το 2021, δήλωσε η Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο.

«Όλοι όσοι ασχολούνται με τους Αγώνες, εργάζονται μαζί για να προετοιμαστούν. Και οι αθλητές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για το επόμενο έτος. Νομίζω ότι πρέπει να διοργανώσουμε τους Αγώνες με οποιοδήποτε κόστος. Θέλω να επικεντρώσω όλες τις προσπάθειές μας σε μέτρα κατά του κορονοϊού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως μόλις χθες Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόατες αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξεκαθάρισε πως θα γίνουν κανονικά στο Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι. Με ή χωρίς κορονοϊό όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με ή χωρίς κορονοϊό»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, επιβεβαίωσε ότι οι Αγώνες του Τόκιο «θα διεξαχθούν με ή χωρίς κορονοϊό και θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου του χρόνου.

Θα είναι οι Αγώνες που έχουν νικήσει τον κορονοϊό, το φως στο τέλος του τούνελ. Το θέμα των Αγώνων θα είναι η ανοικοδόμηση μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι».