Προβλήματα στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΣΕΦ

Η Ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης απευθύνει έκκληση στην πολιτεία, ώστε να δημιουργηθούν ξανά οι κατάλληλες συνθήκες στο ΣΕΦ για τους αθλητές και τις αθλήτριες

Προβλήματα στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΣΕΦ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι προεθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης άρχισαν πριν από λίγες ημέρες την προετοιμασία τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο κι αν οι δυσκολίες στην καθημερινή τους δουλειά περιορίζονταν στις συνθήκες κορονοϊού, θα ήταν πραγματικά ευτυχείς. Δυστυχώς, επιστρέφοντας από τις διακοπές διαπίστωσαν με λύπη ότι παραμένουν τα ίδια σοβαρά προβλήματα με τη φθορά στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Στον χώρο, που ως γνωστόν χρησιμοποιείται και για αγώνες, το πάτωμα έχει πια σαπίσει. Εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού ανά πάσα στιγμή και χρειάζεται ξήλωμα και αντικατάσταση. Το να εμφανίζονται δε, από το χαλασμένο δάπεδο, μέχρι και… μανιτάρια ή κατσαρίδες και ποντικοί ξεπερνά για τους διεθνείς ακόμη και την απουσία κλιματισμού, την οποία έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα! Επίσης υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον φωτισμό με τα μισά σχεδόν φώτα να μη λειτουργούν πλέον!

Η κατάσταση απαιτεί άμεση λύση και η ομοσπονδία του αθλήματος, που από καιρό έχει ενημερώσει τους αρμόδιους, ελπίζει στη βοήθεια της πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών. Την κατάσταση αυτή άλλωστε είχε διαπιστώσει "ιδίοις όμμασι" ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς στη διάρκεια επίσκεψης του στο ΣΕΦ στην επανέναρξη των προπονήσεων μετά την καραντίνα, τον Ιούνιο και συμφώνησε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Τα προβλήματα στην ομοσπονδιακή αίθουσα έχουν οξυνθεί καιρό τώρα. Τον χειμώνα έμπαινε στον χώρο νερό από τις βροχές. Το θέμα αυτό τακτοποιήθηκε, όμως το νερό, που είχε μπει εκείνους τους μήνες, προκάλεσε διάβρωση στο ξύλο και χειροτέρεψε κι άλλο το δάπεδο. Σε κάποια σημεία υπάρχουν λακκούβες και συνεπώς κίνδυνος να γυρίσει το πόδι αθλητή. Από κάτω… ξεφύτρωσαν μανιτάρια προ μηνών και τα έκοψαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές.

Το πάτωμα δεν θέλει απλά επιδιόρθωση, αλλά ξήλωμα, πέταμα και αντικατάσταση. Στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υπάρχει καινούργιο αγωνιστικό δάπεδο τάραφλεξ, αλλά δεν γίνεται να τοποθετηθεί όσο υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Αχρησιμοποίητο το τάραφλεξ είναι αποθηκευμένο από το 2017, αποκτήθηκε με χορηγία κι έχει αξία άνω των 50.000 ευρώ! Από εκείνη τη χρονιά η ομοσπονδία φιλοδοξεί να το τοποθετήσει στο ΣΕΦ, αφού πρώτα εξειδικευμένο συνεργείο σηκώσει με μεγάλη προσοχή το υφιστάμενο τάραφλεξ, αλλά μάταια…

Πέρα από την αποκατάσταση του δαπέδου η αίθουσα χρειάζεται απαραιτήτως φώτα, καθώς μάλιστα σε κάποια τραπέζια δεν γίνεται να παίξουν κανονικά οι αθλητές. Επίσης απαιτείται βάψιμο για λόγους υγιεινής και απολύμανσης. Είναι επιτακτική πια η ανάγκη να δοθεί λύση και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζητά τη στήριξη της πολιτείας ώστε να δημιουργηθούν ξανά οι κατάλληλες συνθήκες στο ΣΕΦ για τους αθλητές και τις αθλήτριες.