Το Κατάρ ζήτησε να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Αραβικού κράτους κατέθεσε αίτημα στη ΔΟΕ να συμμετάσχει στο γκρουπ των υποψηφίων χωρών

Το Κατάρ ζήτησε να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032

Το Κατάρ έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, αλλά φαίνεται πως έχει πολύ μεγάλες βλέψεις, καθώς εκδήλωσε στη ΔΟΕ την πρόθεσή του να διοργανώσει και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα Ολυμπιακή επιτροπή του Αραβικού κράτους ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτημα στους «αθάνατους» να συμμετάσχει στο γκρουπ υποψηφίων χωρών για τη διοργάνωση μελλοντικών Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα στις πρώτες επαφές που έχουν γίνει οι αξιωματούχοι του Κατάρ έχουν εκδηλώσει προτίμηση για τους Αγώνες του 2032.

«Η πλούσια εμπειρία, μαζί με την επιθυμία μας να χρησιμοποιήσουμε τον αθλητισμό για την προώθηση της ειρήνης και του πολιτισμού, θα αποτελέσουν τη βάση των συζητήσεών μας με την ΔΟΕ» τόνισε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ, Σεΐχης Χοσάν μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανί σε σχετική δήλωσή του.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν διοργανωθεί ποτέ στη Μέση Ανατολή, ενώ το Κατάρ θα γίνει και το πρώτο κράτος στην περιοχή που θα φιλοξενήσει σε δύο χρόνια τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Είναι προφανές πως το Αραβικό κράτος με τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου θέλει να μπει για τα καλά στο χάρτη των Παγκοσμίου εμβέλειας διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

Ωστόσο οι σφοδρές επικρίσεις από τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων στα εργοτάξια των εγκαταστάσεων για το Μουντιάλ, αλλά κυρίως η αφόρητη ζέστη που επικρατεί το καλοκαίρι, εποχή κατά την οποία διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν «εμπόδια».