Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 14-7: Πέρασε στον τελικό και σηκώνει το 21ο

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 14-7 τον Απόλλωνα Σμύρνης στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται στη Χίο και προκρίθηκε στον 28ο τελικό της ιστορίας του. Οι Πειραιώτες (29/2, 14.00) κόντρα στον Εθνικό θα διεκδικήσουν το 21ο Κύπελλο.

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 14-7: Πέρασε στον τελικό και σηκώνει το 21ο

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 14-7 τον Απόλλωνα Σμύρνης στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται στη Χίο και προκρίθηκε στον 28ο τελικό της ιστορίας του. Οι Πειραιώτες αύριο (14.00) κόντρα στον Εθνικό θα κυνηγήσουν το 21ο τρόπαιο και φυσικά είναι το μεγάλο φαβορί.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου τα βρήκε «σκούρα» στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να είναι μέσα στο παιχνίδι (6-6), αλλά με ένα σερί 8-1 πήρε την πρόκριση στον αυριανό μεγάλο τελικό.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε 3-0 με τους Γενηδουνιά, Γιόκοβιτς, Γούνα να σκοράρουν. Ο Απόλλων που ήταν εγκλωβισμένος στην άμυνα των Πειραιωτών βρήκε στη συνέχεια γκολ και μείωσε αρχικά με τον Μοσκόφ (υπέροχο τέρμα) και εν συνεχεία με τον Αλαμάνο (3-2, στον παραπάνω). Μάλιστα ο Χαραλαμπόπουλος στον παίκτη παραπάνω και πάλι ισοφάρισε για τον Απόλλωνα (3-3). Ο Μίτροβιτς 29’’ πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (4-3).

Βλάχος: «Είμαστε έτοιμοι για το πρώτο της σεζόν»

Ο Γιόκοβιτς έκανε το 5-3 στον παραπάνω ενώ νωρίτερα είχε χάσει επίθεση στην κόντρα με τον Γαλανίδη να λέει όχι. Ο Ολυμπιακός όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει, στα τελευταία λεπτά της περιόδου δέχθηκε «φτηνά» γκολ από την περιφέρεια με τους Μοσκόφ, Δερμιτζάκη να ισοφαρίζουν σε 5-5. Οι Πειραιώτες όμως όπως και στην πρώτη περίοδο, βρήκαν γκολ στο φινάλε (Γούνας) και πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι 6-5.

Ο Απόλλων Σμύρνης στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, «έχασε» τον Μπεριστιάνο με αποβολή με αντικατάσταση αλλά έβγαλε την άμυνα στον λιγότερο. Μάλιστα στη συνέχεια πήρε την αποβολή και ο Γραμματικός ισοφάρισε σε 6-6 σε επίθεση στον παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός και πάλι δεν ήταν καλός στον παραπάνω αλλά σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα με τον Γούνα (τρίτο προσωπικό τέρμα και 7-6) μετά τον συνδυασμό των Γιόκοβιτς, Μίτροβιτς. Ο Κροάτης Μάρο Γιόκοβιτς ήταν εκείνος που με τέρμα στον παραπάνω έδωσε και πάλι αέρα δυο τερμάτων στον Ολυμπιακό (8-6). Ο ίδιος με γκολ στην κόντρα πέτυχε και το 9-6 για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα σε αυτό το οκτάλεπτο, όπου αποβλήθηκαν με αντικατάσταση και οι Μυλωνάκης, Μοσκόφ!

Ο Γούνας με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα, έγραψε το 10-6 δίνοντας με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι, προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων για τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο ματς. Ο Νάσερ με γκολ στον παραπάνω μείωσε σε 10-7 για τον Απόλλωνα Σμύρνης που προσπάθησε αλλά ο Γούνας ήταν «φωτιά» και στην κόντρα ουσιαστικά τελείωσε το ματς γράφοντας το 11-7 (5.53 για το φινάλε του αγώνα). Ο Αργυρόπουλος ήταν εκείνος που έγραψε το 12-7 ενώ ο Δερβίσης πέτυχε το 13-7 και ο Γενηδουνιάς το 14-7.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 3-1, 5-1.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 4, Χαλυβόπουλος Αρ., Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 5, Αργυρόπουλος 1, Μίτροβιτς 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ.

Απόλλων Σμύρνης: Γαλανίδης, Νάσερ 1, Αλαμάνος 1, Γραμματικός 1, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Σπηλιόπουλος.