Παυλίδης: «Δεν μας άφησαν να παίξουμε άμυνα, εμείς υπεύθυνοι για την ήττα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού παραδέχθηκε πως η ομάδα του ευθύνεται για την ήττα στον τελικό με τη Βουλιαγμένη, ωστόσο εξέφρασε και παράπονα για τη διαιτησία. Μανωλιουδάκη: «Ολυμπιακός στα εύκολα, Θρύλος στα δύσκολα!».

Παυλίδης: «Δεν μας άφησαν να παίξουμε άμυνα, εμείς υπεύθυνοι για την ήττα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης μετά το τέλος του τελικού με τη Βουλιαγμένη παραδέχθηκε πως η ομάδα του ευθύνεται για την ήττα, ωστόσο εξέφρασε και παράπονα για τη διαιτησία.

«Αν ξεκινήσουμε από τη συνέντευξη Τύπου, όποιος έχει λίγο μυαλό θα μπορούσε να καταλάβει τι θα επακολουθήσει***. Εγώ δεν θέλω να ψάχνω να βρίσκω δικαιολογίες, πιστεύω ότι εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε το αποτέλεσμα και σήμερα εμείς είμαστε υπεύθυνοι που χάσαμε τον τελικό. Αλλά όταν γίνονται αυτά τα πράγματα, που συνέβησαν στη συνέντευξη Τύπου, όποιος την δει θα καταλάβει***.

Η συζήτηση γινόταν μόνο για το κλίμα που επικρατεί στα παιχνίδια και υπήρχαν άνθρωποι της ΚΟΕ που απολογούνταν χωρίς να υπάρχει λόγος. Όπως και να έχει δεν είναι κάτι που μας αφορά και είναι μέσα στις δυνάμεις αλλά θεωρώ ότι σήμερα δεν μας άφησαν να παίξουμε την άμυνά μας. Ήταν ξεκάθαρο, ήταν πολλές οι παίκτριές μας με 2-3 ποινές», είπε αρχικά ο Χάρης Παυλίδης και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογία γιατί χάσαμε. Εμείς φταίμε γιατί δεν διαβάσαμε σωστά τα μηνύματα που στάλθηκαν από την αρχή και δεν ανταποκριθήκαμε ούτε μπορέσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο της άμυνάς μας. Η ουσία είναι ότι αν και σκοράραμε 8 γκολ, που είναι ένα νούμερο το οποίος μας δίνει συνήθως τη νίκη, δεχθήκαμε 10. Στα τελευταία δυο παιχνίδια με τη Βουλιαγμένη, δεχθήκαμε 8 και στα δυο, σήμερα δεχθήκαμε 10, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσουμε με αυτή την εμφάνιση.

Από κει και πέρα η προσπάθεια των κοριτσιών ήταν αξιέπαινη, τα έδωσαν όλα, παρότι δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Δεν έχουμε χρόνο να στενοχωριόμαστε. Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο παιχνίδι που μπορεί να μας δώσει την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας και φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

*** O Χάρης Παυλίδης αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής πριν το ξεκίνημα του Final-4, όταν η Αλεξία Καμμένου είχε δηλώσει ότι δεν προστατεύεται η ίδια και η ομάδα της Βουλιαγμένης. Χαρακτηριστικά η προπονήτρια του ΝΟΒ είχε τονίσει:

«Είμαι συνεχώς προβληματισμένη, δεν υπάρχει προστασία για εμένα και την ομάδα μου και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όταν οι διαιτητές έχουν την ευθυξία για τον εαυτό τους, όταν τους βρίζουν να παίρνουν μέτρα, γιατί να μην προστατέψουν και εμένα όταν με βρίζουν;».

Μανωλιουδάκη: «Ολυμπιακός στα εύκολα, Θρύλος στα δύσκολα»

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, εμφανώς στεναχωρημένη μετά το τέλος του αγώνα με το ΝΟΒ και την απώλεια του Κυπέλλου, είπε από την πλευρά της:

«Χάσαμε έναν από τους τρεις στόχους της χρονιάς και είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένες για αυτό. Γιατί ξέρουμε ότι πίσω από εμάς στεναχωριέται ένας πολύ μεγάλος όγκος φιλάθλων αλλά και οι πρόεδροι μας ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Κουντούρης που μας στηρίζουν καθημερινά. Σίγουρα και η ήττα είναι μέσα στη ζωή και στον αθλητισμό. Πρέπει να δούμε τι λάθη κάναμε σήμερα και να μην τα επαναλάβουμε. Το σκορ τα λέει όλα, αφού είμαστε μια ομάδα που δεχόμασταν μέχρι τώρα 5 με 7 γκολ και σήμερα δεχθήκαμε 10.

Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια αφού παίζουμε το Σάββατο ένα πολύ μεγάλο ματς στη Βαρκελώνη. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε και να ανασυγκροτηθούμε για να συνεχίσουμε και να διεκδικήσουμε τους άλλους δυο μεγάλους στόχους που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η επιστροφή στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Όπως έχουμε ξαναπεί, Ολυμπιακός στα εύκολα, Θρύλος στα δύσκολα και πρέπει να αποβάλουμε αυτή την ήττα».